Právě kvete 14
Re: Právě kvete 14
Paráda! Ale asi dost náročné kytičky?
Prosím zkušenější kolegy o radu. Sám jsem mírně pokročilý začátečník - Cattleye, Phalaenopsisy. V Botanické zahradě jsem se nechal zcela okouzlit orchidejemi rodů Angraecum a Rhynchostylis, takže jsem si je nedávno koupil. Byly doručeny v malých květináčích s vyčnívajícími kořeny. Pořídil jsem si taky pár kousků kůry z korkového dubu. Můžu teď tyto rostliny vyjmout z květináčů a přivázat je třeba vlascem na kůru a pak kořeny mlžit event. namáčet v dešťovce, nebo je mám radši ponechat v květináčích? Asi jsem to trošku s mými dosavadními malými zkušenostmi přehnal a hned jsem se vrhnul na tyto náročné druhy, navíc v bytových podmínkách na parapetu. Mohl by mi prosím někdo poradit, pokud má zkušenosti s jejich pěstováním? Ale hlavně nepiště, že s nimi nemám vůbec šanci. Předem děkuji.
Dubovou kůru zkoušel Jirka Rill a úspěšně. Kořeny jsou živé a umí si upravit pH a navíc někdy jsou zelené a dodávají energii. Také nehrozí zasolení. Výsledkem bývá větší bezpečnost za cenu častého mlžení či zálivky.