cosi s listama
Re: cosi s listama
Nejdem zakladat novu temu, cosi s listama ma aj moja sestra a touto cestou by som vas poprosila o radu pre nu, preco jej schnu konceky listov na Draculach. Konkretne ma problem s Dracula psittacina1, Dracula hirtzii, najhorsia je Dracula lotax. Sestra zije v Londyne, teploty sa tam pohybuju den-21 C, rano-12 C. Hovori ze je to vodou, lebo je tam velmi nekvalitna voda a aj dazde su tam kysle. Vodu prevara aj nechava odstat ale konceky aj tak schnu. Rastliny su v tieni. Pridala som jednu fotku z jej rastlin. Som vdacna za kazdy nazor.
-
Pavel Kolodin
Něco podobného mám i u jedné masdeválie , ale objevuje se to pouze na dvou listech.
Kytička by mohla mít špatné kořeny, pak nenasaje dostatek vody. Substrát by podle mého názoru měl být víceméně stále mírně vlhký, taky bych zkusila zvýšit vzdušnou vlhkost v okolí rostlin.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Může to být také příliš kyselý substrát a nedostatek vápníku.
a moze ich este presadit? ci uz je neskoro a radsej pockat do jari?
Obě odpovědi znamenají, že je velmi vhodné se na kořeny podívat a rostlinu přesadit. Já bych to udělala hned.
Mně se něco podobného taky děje u jen jedné hybridní masdevalie. Netušila jsem, že by mohly masdevalky toužit po vápníku. Mužu to zkusit, trochu dolomitu té jedné přidat?
Dakujem krasne. odkazala som vsetko a hned ich presadi.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
kvusta píše:Mně se něco podobného taky děje u jen jedné hybridní masdevalie. Netušila jsem, že by mohly masdevalky toužit po vápníku. Mužu to zkusit, trochu dolomitu té jedné přidat?
Zkuste Wuxal kalcium, ale opatrně, je to silné hnojivo.
Nedávno zakoupené phragmipedium caudatum - toto se šíří po listech. Nejdřív jsem myslela, že chce víc vody, pak jsem při bližším ohledání začala podezřívat nějaké zvíře. Žádné ale nevidím, ani pavučinky.
Je v karanténě, prolila jsem ho Substral Careo.
Máte nějaký nápad, co s tím?
Je v karanténě, prolila jsem ho Substral Careo.
Máte nějaký nápad, co s tím?