Dendrobium aggregatum
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dendrobium aggregatum
Na tuty linleyi syn. aggregatum. jenkinsii vypadá takto: http://www.orchidsonline.com.au/files/i ... review.jpg
Malé pahlízy i listy, květy po dvou, po třech.
Malé pahlízy i listy, květy po dvou, po třech.
děkuju, Karlosi
Je to paráda Romčo co? Letos se mi nezadařilo a tak ti neskrývaně závidím. Ta barva je úžasná. Já tohle Dendro miluju....
Romčo, krásně rostlá kytka a zajímavě široké listy. To mne udivuje, nikde jsem takové na D. aggregatum neviděl.
Taky to máš moc pěkné, Romčo. Já sem o nakvétání přišla - vrátila jsem se před týdnem z chalupy a už to bylo.
To Gabča a Jarda.....děkuju....je fakt super ....ty různé odstíny žluté přímo napovídají že musí vonět (údajně ...u mne ne, prozatím
) po medu.
To virens... ta varianta je od Lukscheitera....taky mně ty listy přijdou poněkud širší, než na ostatních fotkách, ale možná jde o vizuální klam focení z úhlu.....přeci jen jednu zvláštnost mé květenství má a to takovou, že vyrostlo z jedné pahlízy a přitom dvojlistu, či přesněji řečeno z dvou velmi natěsnaných listů u jedné báze pahlízy...asi nějaká paneláková anomálie
Možná dva listy posbíraly více energie než jeden

To virens... ta varianta je od Lukscheitera....taky mně ty listy přijdou poněkud širší, než na ostatních fotkách, ale možná jde o vizuální klam focení z úhlu.....přeci jen jednu zvláštnost mé květenství má a to takovou, že vyrostlo z jedné pahlízy a přitom dvojlistu, či přesněji řečeno z dvou velmi natěsnaných listů u jedné báze pahlízy...asi nějaká paneláková anomálie
Možná dva listy posbíraly více energie než jeden

- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Romčo, přidávám se ke gratulantům. Je opravdu moc pěkné.
Romčo, jak velké listy a pahlízy máš Ty ? pro srovnání.
Gabčo.....zde jsou naměřené údaje:
délka pahlíz - průměr 5-6,5cm, max.8,5cm
pahlíza má elipsovitý tvar - 15x18-20mm
délka listu - max.je 8-8,5 cm ; šířka listu - 3,6cm
Květ: šířka pysku - 35mm ; celk.šířka květu - 38mm ; hloubka květu od stopky - 24mm ; výška květu - 28mm
délka květenství 22cm ; 11květů ; 21 olistěných pahlíz a 14 bez listů....zjištěny tři spící (prozatím zakrnělá) očka květenství

délka pahlíz - průměr 5-6,5cm, max.8,5cm
pahlíza má elipsovitý tvar - 15x18-20mm
délka listu - max.je 8-8,5 cm ; šířka listu - 3,6cm
Květ: šířka pysku - 35mm ; celk.šířka květu - 38mm ; hloubka květu od stopky - 24mm ; výška květu - 28mm
délka květenství 22cm ; 11květů ; 21 olistěných pahlíz a 14 bez listů....zjištěny tři spící (prozatím zakrnělá) očka květenství