jana23 píše:Radku čím to je, že jsou nové pahlízy menší a mají i menší listy oproti původním? Tato Maxillaria se mi postupně zmenšuje a nejen ona. Díky
Je pěstována v drsnějších podmínkách (alespoň u mne). Více světla, méně tepla, v létě pobyt venku a rostlina je pak kompaktnější. Já to ale považuji pro ni za příznivější.
Díky, to jsem ráda. Já nemohu mít ani stínění na oknech kuli manželovi. Protože mám kytek čímdál víc, tak je musím mít i na osluněných oknech a právě tyto mají letos pahlízy menší.
Radku, krásně vám kvete a je celá taková zdravá a vitální a máte ji skutečně v hodně odlišných podmínkách. Myslím, že nemůžu vychytat substrát, ať dělám co dělám, pomalu vysychá a to bude asi celý problém.... Už jsem ji dala do minikvětináčku a pořád přemýšlím, co ještě. Co kdybych ji dala do mini košíčku, kam se sází cibuloviny?
Já bych ji nechal v malém květináčku s dobrou drenáží, ale jemnějším substrátem a tomu bych přizpůsobil zálivku. V košíčku bude na parapetu moc vysychat a také budou větší problémy se zaléváním. Poku nemá kořeny, tak by chtěla stín, vlhčí prostředí a spíš jen mlžit.