Lycaste

Gongora, Lycaste, Maxillaria, Paphinia, Stanhopea ...
Odpovědět
radzak
Kontaktovat uživatele:

Re: Lycaste

Příspěvek od radzak »

EvaJ píše:už jsem si ji také pořídila, mám ji jen asi měsíc, ale zatím vypadá, že je ve skleníku spokojená.

Mám je venku a také si nestěžují.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Butka

Příspěvek od Butka »

Ako vyzeraju vase lycasty? Moja scvrkava pahluzy a neviem ci zalievku obmedzit a dat do chladu alebo nie. Zatial je na juznom okne, teplota okolo 17-19 stupnov.
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Lycaste přiliš chladné nejsou , jak se traduje. Scvrkávání pahlíz je dobrou indikací zálivky. Rozhodě větší scvrkávání nedovolit. Žadné nemají být nikdy ůplně suché. Záleží na druhu a fázi vývoje. Opadavé druhy bez listí jsou samozřejmě v dormanci, tak moc vody nechtějí. Jen hlídat, aby se právě moc nescvrkávali. Neopadavé druhy i v dormanci se zalévají přece jen trocho víc.
Důležité je také, v jakých jsou podmínkách. S dostatkem světla a vyšší teplotou víc vody, neopak míň.
Butka

Příspěvek od Butka »

Mam lycaste aromaticu. Na tohtorocnej pahluze listy este ma a netvaria sa, ze by schli.
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Aromaticu mám teď v plném růstu. Nové pahlízy jsou poloviční velikosti. To je důvod k největšímu zalívání. Než plně dorostou. Rostlina to dává jasně znát. Bere vodu ze substrátu hodně. Každý ji ale může mít momentálně v různém stádiu vývoje. Pokud už jsou pahlízy dorostlé, ještě olistěné (aromatica je opadavá), tak postupně snižovat zálivku.
Míra
Kontaktovat uživatele:

Lycaste

Příspěvek od Míra »

No myslím, že je hodně neznámých věcí, které nejsou běžné. Talé jich několik mám. Koupil jsem Idu latu a už jsem myslel, že to vyhodím. Třičtvrtě roku sebemenší náznak, že by chtěla růst (zakoupeny 2 pahlízy s jedním listem) a ejhle začíná mít dva nové výhony. Na květ si ještě hezky počkám.
Přílohy
orchideje.jpg
drroman
Kontaktovat uživatele:

Re: Goodyera

Příspěvek od drroman »

zajimavý zelený květ
Butka

Příspěvek od Butka »

Poradte mi, prosim, co s touto mojou aromaticou. Pahluza sa scvrkava, ale listy nezltnu. Mam ju na juznom okne, cez den okolo 22-25, v noci 18.
Přílohy
lycaste.jpg
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Tipnul bych, že jsou kořeny v háji. Teď by se neměly moc zalévat. Substrát vypadá mokře.
Butka

Příspěvek od Butka »

Mokry je preto, ze som ju dnes poliala. Cez tyzden ju rosim, lebo je pri radiatore. Co teda s nou?
Odpovědět