Paphiopedilum hirsutissimum

Cypripedium, Paphiopedilum, Phragmipedium …
Odpovědět
Marta1

Re: Paphiopedilum hirsutissimum

Příspěvek od Marta1 »

Je úžasné...a ta fotka...musím ho mít...
evulka

Příspěvek od evulka »

No to je excelentní a ta fotka wow :o :shock: :o :)
Silvia

Příspěvek od Silvia »

Je super!
Nemám ho, ale neviem, neviem...
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

pavelheger píše:. Je prostě fantastické :mrgreen:
l

To bych řekla nejlepší je pozorovat jak se kroutí a prokrucuje do konečné krásy.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Pavle, nádherná kytka ;) . Tohle pafíčko je naprosto úžasný. Mně ale s květem pořád stávkuje. Jak jsi ho k tomu, prosím tě, donutil?
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

P. hirsutissimum je chladnomilnější nežli blízce příbuzné P. esquirolei a proto při vyšších teplotách zvláště v zimě nekvete.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Mně nekvete ani hirsutisimum ani esquirolei :(
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Obě kytky jsou pěkný a pro mne stejný .Snad se liší jen délkou chloupků na květním stvolu a semeníku a výrazností hrbolků na staminodální ploténce. Pro mne zajímavé. Přiznávám ,že stejně nevím který je který.Mám oba druhy esquirolei koupen duben2011 už kvetoucí další květ leden2013 .Snad to můžu zhodnotit teplotu zimní mám k 13°C ale spíš si myslím že funguje i přísušek ten má být od začátku zimy asi 6týdnů.To jde i samo od sebe protože v nízké teplotě to ani jinak nejde i jsem si všimla že moc zálivky se těmto nelíbí. Paph. hirsutissimum mám od května 2013.Zatím se pafíčka nijak výrazně k ničemu netváří .Posílám foto vlevo esquirolei vpravo hirsutissimum.Jestli tento pokles bude stačit oběma to netuším.
Přílohy
vlevo  esquirolei vpravo  hirsutissimum.
vlevo esquirolei vpravo hirsutissimum.
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Díky všem za slova chvály.
radzak píše:Pavle, nádherná kytka ;) . Tohle pafíčko je naprosto úžasný. Mně ale s květem pořád stávkuje. Jak jsi ho k tomu, prosím tě, donutil?

Radku. sám bych to hrozně rád věděl. Kytka k tomu asi tak nějak dospěl sama. Po celou dobu mého pěstování byla na stejném místě v přibližně temperovaných podmínkách u východního okna mojí ZZ. Jediné o co jsem se vědomě snažil, tak bylo dodržování vydatné zálivky přes léto (substrát nikdy nevyschl, po zálivce zůstala v podmisce voda a zůstala tam tak dlouho dokud ji rostlina sama nespotřebovala nebo se neodpařila) a sucha přes zimu (substrát jsem nechával zcela vyschnout a zaléval opravdu výrazně méně). Doba klidu trvala dobrých 5 měsíců. Rostlina začala na květ nasazovat už někdy loni v létě a už jsem ani nedoufal, že se ji ke květu podaří dovést. Jak se ale oteplilo a já začal více zalévat, poupata doslova vystřelila a rostla před očima.
Hezký den
Pavel
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

pavelheger píše:Díky všem za slova chvály.
radzak píše:Pavle, nádherná kytka ;) . Tohle pafíčko je naprosto úžasný. Mně ale s květem pořád stávkuje. Jak jsi ho k tomu, prosím tě, donutil?

Radku. sám bych to hrozně rád věděl. Kytka k tomu asi tak nějak dospěl sama. Po celou dobu mého pěstování byla na stejném místě v přibližně temperovaných podmínkách u východního okna mojí ZZ. Jediné o co jsem se vědomě snažil, tak bylo dodržování vydatné zálivky přes léto (substrát nikdy nevyschl, po zálivce zůstala v podmisce voda a zůstala tam tak dlouho dokud ji rostlina sama nespotřebovala nebo se neodpařila) a sucha přes zimu (substrát jsem nechával zcela vyschnout a zaléval opravdu výrazně méně). Doba klidu trvala dobrých 5 měsíců. Rostlina začala na květ nasazovat už někdy loni v létě a už jsem ani nedoufal, že se ji ke květu podaří dovést. Jak se ale oteplilo a já začal více zalévat, poupata doslova vystřelila a rostla před očima.
Hezký den
Pavel

To bude nejspíš nadměrnou zálivkou. Budu ho muset příští zimu víc sušit.
Odpovědět