Calanthe

Další rody, které se do předcházejících škatulek nevejdou nebo nevíte kam je zařadit
Odpovědět
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Calanthe

Příspěvek od olaw »

Někdo mi říkal, že tyto Calanthe má normálně venku v záhoně a to i přes zimu. I přes to, že se mi to do dnes zdá neuvěřitelné, tak je to ze slov letitého pěstitele. Mnoho z vás ho určitě zná, jen si vždycky nevzpomenu na jméno. Věra by mi mohla pomoct, prodává na burze Bromelie a sem tam i orchideje. Starší pán s mladou manželkou.
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Ludo říkal, že je můžu nechat venku, zkusím to za oknem, co jsem měl serapias a uvidíme, jestli nepokvetou, budou venku s bletillou :-) Myslím, že je má i Karel T
Marenka

Příspěvek od Marenka »

olaw píše:Někdo mi říkal, že tyto Calanthe má normálně venku v záhoně a to i přes zimu. I přes to, že se mi to do dnes zdá neuvěřitelné, tak je to ze slov letitého pěstitele. Mnoho z vás ho určitě zná, jen si vždycky nevzpomenu na jméno. Věra by mi mohla pomoct, prodává na burze Bromelie a sem tam i orchideje. Starší pán s mladou manželkou.

Pan Vondráček?
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Já nevím, :oops: mě se neptej. :lol: :lol: :lol:
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

Na jaře jsem měla problém, jestli hlízy oddělit nebo ne. Nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem je od sebe odřízla a vložila mezi ně proužek z dřevěného uhlí. Na mladé hlíze začala narůstat nová hlíza začátkem dubna, na té staré v červenci. Nyní u té nové začíná růst květní čudlík. Co bude dál s výhonem u staré hlízy netuším.
Přílohy
P9244487.JPG
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

olaw píše:Někdo mi říkal, že tyto Calanthe má normálně venku v záhoně a to i přes zimu. I přes to, že se mi to do dnes zdá neuvěřitelné, tak je to ze slov letitého pěstitele. Mnoho z vás ho určitě zná, jen si vždycky nevzpomenu na jméno. Věra by mi mohla pomoct, prodává na burze Bromelie a sem tam i orchideje. Starší pán s mladou manželkou.

Jde o to kterou Calanthe . Některé druhy rostou v horách jižní Číny a jsou skutečně mrazuvzdorné.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

olaw píše:Já nevím, :oops: mě se neptej. :lol: :lol: :lol:

Jasně Eduard Ondráček......
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Jasně Eda. :D
karel_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karel_t »

Romane, podle mne by jistě přezimovaly v pohodě, ale já svoje zimuji s pleionkami ve skleníku ;)
K.
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

karel_t píše:Romane, podle mne by jistě přezimovaly v pohodě, ale já svoje zimuji s pleionkami ve skleníku ;)
K.

Děkuju, spíš mě zarazilo, že už rostou. Venku je radši nenechám. Snad až se rozrostou udělám pokus :mrgreen:
Odpovědět