Hoya

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
Věra
Kontaktovat uživatele:

Re: Hoya

Příspěvek od Věra »

hanafaranova píše:U nás v Ikea (Ostrava) mají Hoya kerri , list ve tvaru srdce, máte s ní někdo zkušenosti? Děkuji Hana

Sice ji nemám,ale chce málo světla a přirůstá opravdu pomalu skoro vůbec,tvoří jen takové srdce, plazivka to rozhodně není
tommy

Příspěvek od tommy »

Věra píše:
hanafaranova píše:U nás v Ikea (Ostrava) mají Hoya kerri , list ve tvaru srdce, máte s ní někdo zkušenosti? Děkuji Hana

Sice ji nemám,ale chce málo světla a přirůstá opravdu pomalu skoro vůbec,tvoří jen takové srdce, plazivka to rozhodně není
To není úplně přesné - zahradníci využívají toho, že u téhle voskovky (ale i u jiných druhů) zakoření i jednotlivý list - vydrží pak třeba několik let, ale pokud tam chybí aspoň část stonku s pupenem, skutečně neroste dál. Jedna holka u nás v práci dostala takhle zakořeněný list, ten, kdo řízkoval, asi nechal kousek stonku, takže během tří měsíců vyrostl metrový šlahoun s deseti listy. Moje hodnocení - voskovka jako každá jiná, dost velká.
T.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

tommy píše:
Věra píše:

To není úplně přesné - zahradníci využívají toho, že u téhle voskovky (ale i u jiných druhů) zakoření i jednotlivý list - vydrží pak třeba několik let, ale pokud tam chybí aspoň část stonku s pupenem, skutečně neroste dál. Jedna holka u nás v práci dostala takhle zakořeněný list, ten, kdo řízkoval, asi nechal kousek stonku, takže během tří měsíců vyrostl metrový šlahoun s deseti listy. Moje hodnocení - voskovka jako každá jiná, dost velká.
T.

Tak asi tak bych řekla já jsou hezčí......Věra
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Mám ráda ty srovnávací fotky, tak tady taky jedna: David a Goliáš, Hoya serpens a Hoya magnifica:
Obrázek
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Teplice 25.5.2013 003.jpg

Takto mi nyní vykvetla Hoya multiflora
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Věro, tu mám moc ráda. Kvete často a bohatě, je moc pěkná. Gratuluju
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

To je pořádné kveteníčko Věro. :shock:
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Děkuji, aspoň něco kvete....pafíci stále kvetou
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Letošní první kvetení Hoya serpens
Obrázek
Obrázek
lipo

Příspěvek od lipo »

Take mam par rizku, uz se rozjely, samozrejme krome H.kerrii, ktera se ani nehne. Ale takovou krasu, to si musim splasit. Mozna ji muj dodavatel voskovek ma. Lipo
Odpovědět