Mexické laelie
Re: Mexické laelie
Tá furfuracea je pekná, ale tá posledná L. anceps sa mi nezdá, asi to bude nejaký hybrid. Chcelo by to pohľad do vnútra na žilky.
Miro.
Miro.
Tak som sa po 20 rokoch dočkal.
Rozkvitá L. anceps z môjho opelenia. Síce je označená ako tá predchádzajúca biela, ale zrejme omyl a je to tá druhá, self L. anceps dawsonii charakteristický purpurovou škvrnou na labelu.
Časť histórie je na str. 28. Tam zverejnenú rastlinu som získal výmenou. Lenže keď mi po roku rokvitla, škvrnu nemala, bola biela. Asi som spravil nevysvetliteľný omyl v označovaní a prišiel som o ňu. Asi omylom putovala do Prahy a ďalšia komunikácia, ktorou som sa snažil to napraviť, už nefungovala.
Miro.
Rozkvitá L. anceps z môjho opelenia. Síce je označená ako tá predchádzajúca biela, ale zrejme omyl a je to tá druhá, self L. anceps dawsonii charakteristický purpurovou škvrnou na labelu.
Časť histórie je na str. 28. Tam zverejnenú rastlinu som získal výmenou. Lenže keď mi po roku rokvitla, škvrnu nemala, bola biela. Asi som spravil nevysvetliteľný omyl v označovaní a prišiel som o ňu. Asi omylom putovala do Prahy a ďalšia komunikácia, ktorou som sa snažil to napraviť, už nefungovala.
Miro.
ESTRACA píše:Tá furfuracea je pekná, ale tá posledná L. anceps sa mi nezdá, asi to bude nejaký hybrid. Chcelo by to pohľad do vnútra na žilky.
Miro.
Omyl je zcela přírodní a přímo z Mexika. Foto je ale z výšky a nezabírá pohled do pysku.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Tohle bylo na FB jako anceps. Myslím ale, že je v tom jen zakřížená a je to nějaká Lc.
Ale táto je pravá:
Miro.
Miro.
moc hezký květ...
Dnes ve Vídni k vidění několik rostlin bez popisu. L. anceps alba ? Všechny rostliny daleko a v silném protisvětle a výsledné foto nic moc.
Je krásná, ale která to je?
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Zdá se, že má v ústí pysku červený proužek. Ta nejvzácnější forma je bez nich, se zeleným ústím.