Masožravé rostliny
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Masožravé rostliny
Hezké odpoledne. Díky za určení. To už je rostlina na břehu potůčku na mé zahradě. Takhle letos kvetla. Měl jsem čtyři, pak je našli kosi a mám už jen dvě. Ale ona dělá dost bočních pupenů, tak snad ji na jaře namnožím. Jinak je celoročně venku s výhledem na hřbitov.
byblis liniflora - tak to je velmi něžná kytka, i když mušky na ni mají asi jiny' názor...
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Obyčejná rosnatka ohrouhlolistá, které stačí čistá rašelina a miska s vodou po celý rok! Občas je nutné přesadit.
hezky se to tam hemží...
-
Pavel Kolodin
Ahoj
Chystá se mi vykvést jedna masožravá specialita s názvem Utricularia campbelliana je dost chladnomilná , ale pěstování není tak složité jak se o ní traduje. Tak mi držte palce aby mi vykvetla.
Chystá se mi vykvést jedna masožravá specialita s názvem Utricularia campbelliana je dost chladnomilná , ale pěstování není tak složité jak se o ní traduje. Tak mi držte palce aby mi vykvetla.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Karlosi, kulím oči a smekám klobouk. Fantastická kultura a ještě k tomu v květináči.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
-
Pavel Kolodin
Ty rosnatky okrouhlolisté vypadají dobře. Mě se je pěstovat moc nedaří asi na ně mám venku dost teplo přes léto.
Karlosi dobrý! A na U. campbelliana od Pavla Kolodina se tedy těším...
T.
T.
Naposledy upravil(a) tommy dne pon 01. zář 2014 16:35:55, celkem upraveno 1 x.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle rosnatky mírného pásma mohou snadno poškodit mrazy, pokud je pěstujete v květináči. V rašeliništi to tak zřejmě nefunguje, ale takto na rašelině v nádobě, poškodí holomrazy základy listů v hibernaculech, takže se pak vyvíjí deformované a nehezké. Ty pozdější jsou už samozřejmě v pohodě. Chce to něčím přikrýt, třeba vrstvou sphagna. Pěstuji též intermedie a angliky a jsou bezproblémové. Hlavně se to nemusí někam přenášet a v zimě je člověk neřeší. V literatuře se uvádí, že optimem je pro tento druh rašeliník, ale na tmavé rašelině víc vynikají. Ve sphagnu jsou nenápadné.
Karlosi - "Obyčejná rosnatka ohrouhlolistá" -
Tak to tedy smekám, musíš mít pěkně vychytané podmínky aby se těmhle našim v květináči dařilo.!!! To opravdu není jen tak.
Přidávám se s poklonou!
Tak to tedy smekám, musíš mít pěkně vychytané podmínky aby se těmhle našim v květináči dařilo.!!! To opravdu není jen tak.
Přidávám se s poklonou!