Mexické laelie

Brassavola, Cattleya, Encyclia, Epidendrum, Laelia, Rhyncholaelia, Sophronitis …
Odpovědět
zaruba

Re: Mexické laelie

Příspěvek od zaruba »

P1340824.JPG
Paphio píše:Bezproblémová kytka, i když je pěstovaná v nesprávných podmínkách. Je po přesazení a rozdělení, tak jsem se 4 květy spokojen: L. gouldiana

Mohu jen tiše závidět :cry: . Mám ji od Vás asi začarovanou :lol: . Loni mi květní stvol sežralo saranče. Letos jsem měl v ZZ také dvě sarančata ale stvol vydržel. Když už vylézala poupata z pouzder tak poupata uhnila. Zjistil jsem, že jsem ji asi více zaléval než bylo zdrávo. Již jsem vypozoroval u Mex. Laelií že když se na podzim více nezasuší tak jim nejenom flekatí listy, ale též se na pouzdrech poupat i stvolu vytváří hodně nektarové šťávy a klubající se poupata se touto oblepí a posléze jak se nemohou otevřít tak podlehnou hnilobě. Zjištění sice dobré ale poněkud pozdě :cry: . Ač rostlina nasazuje hezky tak jsem zatím dospěl jen ke stříhání uhnilých květních stvolů. Tak snad příští rok už to vyjde. Zase se potvrdilo že méně je někdy více!
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Problémy s tém zalepením řeším včas tak, že poupata 2 x (jednou malá a pak větší) omeju proudem vody a otřu. Jak jsem psal, po odkvětu vůbec nezalévám, a to je kytka nepředpisově v teple.
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Paphio píše:Problémy s tém zalepením řeším včas tak, že poupata 2 x (jednou malá a pak větší) omeju proudem vody a otřu. Jak jsem psal, po odkvětu vůbec nezalévám, a to je kytka nepředpisově v teple.

U Laelia anceps a autumnalis jsem zjistil, že když se kytka suší již ve chvili kdy se vyvíjí stvol tak se sladká šťáva netvoří a je vše v pohodě. Poslední pahliza z které se vyvíjí stvol musí být ale cca z 50% seschlá což znamená udržovat kytku suše. Myslím, že podobné to bude i s tou gouldinou. Příště to odzkouším jestli to tak je.
ESTRACA

Příspěvek od ESTRACA »

U mňa sa lepenie prejavuje hlavne u L. anceps, ale trochu vody pomôže.
L. furfuracea x L. anceps v plnom kvete:
L.furf.xL.anc..jpg

Miro.
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

ESTRACA- Skoro vypadá jak když kvete o život :) -je moc pěkná.
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Nádherně nakvetlá! Já mám ancepsku hodně seschlou a tou lepkavou šťávou netrpí vůbec. Pokvete mi tak za měsíc nejdříve.
cheron

Příspěvek od cheron »

Pekná nádielka !
zaruba

Příspěvek od zaruba »

P1340860a.jpg
Laelia autumnalis ze státu Michoacan, Mex.
cheron

Příspěvek od cheron »

Moc pekná !
Honza

Příspěvek od Honza »

Nádherná! Letos jsem ji pořídil, tak snad se taky někdy dočkám...
Odpovědět