Mexické laelie
Re: Mexické laelie
To by nejspíš mohlo fungovat jen u nějaké monopodiální orchideje
Trochu to tu oživím. Aj keď doma v Mexiku je dávno sezóna jesenných druhov rozbehnutá, u mňa začínam tou najskoršou,
L. eyermanniana (asi 40 kvetov):
Od ostatných sa ľahko rozozná vôňou, zhrubnutými špičkami kvetných pukov, ktoré po rozkvitnutí zostanú zelené.
Miro.
Od ostatných sa ľahko rozozná vôňou, zhrubnutými špičkami kvetných pukov, ktoré po rozkvitnutí zostanú zelené.
Miro.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
ESTRACA píše:Trochu to tu oživím. Aj keď doma v Mexiku je dávno sezóna jesenných druhov rozbehnutá, u mňa začínam tou najskoršou,
Miro.
Prý to má být přírodní hybrid mezi Laelia speciosa a Laelia albida.
ESTRACA: Je krásná a Vám se povedlo že máte formu s hezkým prokresleným pyskem. Na té kresbě je vidět že něco z L. speciosy tam asi bude.
Je to samostatný druh zo skupiny L. autumnalis, albida, gouldiana. Že by to mohol byť prír. hybrid L. speciosa s L. autumnalis, alebo L. albida, boli len ničím nepodložené špekulácie.
Miro.
Miro.
Pekná ...
Ale som zvedavý aj na tých ostatných 39 kvetov
Foto celej rastliny by nebolo ?
Ale som zvedavý aj na tých ostatných 39 kvetov
Foto celej rastliny by nebolo ?
ESTRACA píše:Je to samostatný druh zo skupiny L. autumnalis, albida, gouldiana. Že by to mohol byť prír. hybrid L. speciosa s L. autumnalis, alebo L. albida, boli len ničím nepodložené špekulácie.
Miro.
I v iospe orchids photos píší že je to přirozený hybrid mezi L. speciosa a L. albida.
O tom hybride nemá význam diskutovať. V dnešnej dobe by sa to malo dať dokázať genetickými skúškami. Ale skúste si to predstaviť - rôzna doba kvitnutia a areály rozšírenia...
Rastlina je zavesená dosť nevhodne na malom vrúble citrusu a kôli fotke ju nechcem hýbať. Ale jedna fotka časti rastliny je spravená:
Miro.
Rastlina je zavesená dosť nevhodne na malom vrúble citrusu a kôli fotke ju nechcem hýbať. Ale jedna fotka časti rastliny je spravená:
Miro.
Rozkvitol mi laeliový hybrid. Nie prírodný, ale môj.
L. furfuracea x L. anceps:
Miro.
L. furfuracea x L. anceps:
Miro.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Bezproblémová kytka, i když je pěstovaná v nesprávných podmínkách. Je po přesazení a rozdělení, tak jsem se 4 květy spokojen: L. gouldiana