Coelogyne cristata
Re: Coelogyne cristata
Díky.
Tady se musím přiznat že mé pokusy s mrazuvzdorností C. cristata úspěšné nebyly. Při teplotě lehce pod nulou umrzly některé květní stvoly, takže letos jich bude jen několik. Rostlina ale je jinak zdravá tak mi to doufám vynahradí příští rok. Za nejnižší teplotu která ještě není škodlivá bych s určitou rezervou považoval ranní pokles na +5°C. Nižší i když ho rostlina přežije myslím ale prospěšný nebude. Jistější pak bude uklizení na zimoviště než zkoušet co rostlina vydrží.
Stále je ale pro mne záhadou že údaje z lokality uvádějí v zimě teploty i -20°C. Chodím na tyto údaje na www.accuweather.com
a jinde než v Indii to sedí. Není to ani v převodu °F na°C. Tak nevím jestli v Indii vědí jak vypadá teploměr a nebo si někdo vymyslel místa výskytu
. Další možnost v čem by to mohlo být mě nenapadá.
Pokud je někdo v tomto o krok dále tak info určitě uvítám.
Stále je ale pro mne záhadou že údaje z lokality uvádějí v zimě teploty i -20°C. Chodím na tyto údaje na www.accuweather.com
a jinde než v Indii to sedí. Není to ani v převodu °F na°C. Tak nevím jestli v Indii vědí jak vypadá teploměr a nebo si někdo vymyslel místa výskytu
Pokud je někdo v tomto o krok dále tak info určitě uvítám.
Je skvělá
Míra píše:No tak mi holka rozkvetla do krásy.
Miro nadhera
krása veliká,ta moje pořád neví,že by měla kvéstMíra píše:No tak mi holka rozkvetla do krásy.
Gratuluji, je nádherná.
Ať si každý říká co chce, ale tato "obyčejná orchidej" má své kouzlo
Ať si každý říká co chce, ale tato "obyčejná orchidej" má své kouzlo
Myslím, že její květ je luxusní. Měl jsem ji vždycky rád 
Ani píše:krása veliká,ta moje pořád neví,že by měla kvéstMíra píše:No tak mi holka rozkvetla do krásy.
V létě ven a v zimě chladněji.....nic jiného, zrovna mi kvete taky....Věra
Věra píše:Ani píše:krása veliká,ta moje pořád neví,že by měla kvéstMíra píše:No tak mi holka rozkvetla do krásy.
V létě ven a v zimě chladněji.....nic jiného, zrovna mi kvete taky....Věra
mám ji stále na balkoně,takže žádné teplo