Co to je?
Re: Co je to?
Jéé,díky.
Nasadila jsem ji do směsi nějakého kamení a pemzy,sem tam jsem ji trochu porosila substrát a i celou rostlinu a jí se to zalíbilo.. 
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Tak ionantha roste na větvích, je to nejběžnější a nejsnažší druh, hodně světlomilný. V květináči nemá co dělat. NAMONTOVAT!
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
No, jenže je to vysloveně světlomilný, sukulentní, stříbřitý typ. I způsobem růstu se do květníku nehodí, dělá časem trsy, ani její kořeny nejsou zvyklé růst do nějakého substrátu. Uschnout rozhodně neumí, naopak často uhnívá, když zůstane dlouho vlhká. Když ji vyvážete teď, nic se tím nepokazí...beztak je na tom květníku jen položená
Ony kořeny maj tady pouze funkci fixační. Takhle s bází v substrátu, může uhnít......... a v zimě kytky hnijou líp.
Přidávám se, já bych ji vyvázala taky. Nedává se na klacek vůbec žádný substrát, takže je to velmi jednoduché. A vážně to není terestrit, slzím, když je vidím v květináči. Je to prostě nesmysl.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Hanko, taky bych doporučovala- aspoň když ne na klacek, tak na jinou podložku - nemyslím teď brutálně lepit na ozdobné šutry, ale já ji mám volně položenou na misce s kamínkama a prosperuje dobře, na substrátu je opravdu velké riziko že ti zahnije, což by bylo škoda, protože je opravdu povedená.
Katko,ona není vyloženě nasazená,nevěděla jsem jak to napsat,ty si to ted vystihla.Mám ji taky tak, jako ty,posazenou na tom kamení,trošku ji jistí ty kamínky aby tam držela.Celou dobu je na jižní straně úplně u skla.Ten květináč vypadá asi blbě,uznávám... 
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Jo tak, tak pokud není v přímám kontaktu se zeminou, tak by to nemělo vadit.