Dobra kniha o orchidejich.
Re: Dobra kniha o orchidejich.
Teď je cena k proclení stanovena tak nízko, že by se mělo clít prakticky všechno. Uvádění nízké ceny na zásilku prodejcem nebo že se jedná o dárek je obehranná písnička, kterou celníci dávno znají.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
všem díky za info a názory. Určitě to využiji, protože, jak říká marťan, tady ty knihy člověk nikde nesežene.
to Honza-jo,s tím souhlas...
Jedna -byť relativní-výhoda je,že clo vybírá pošta při doručení,takže zásilky jsou tady relativně rychle (dříve to zůstávalo v Praze,kam jsem musel faxovat plnou moc a místopřísežné prohlášení,že s dotyčným předmětem nemíním obchodovat...
)
Jedna -byť relativní-výhoda je,že clo vybírá pošta při doručení,takže zásilky jsou tady relativně rychle (dříve to zůstávalo v Praze,kam jsem musel faxovat plnou moc a místopřísežné prohlášení,že s dotyčným předmětem nemíním obchodovat...
Honza.S píše:Teď je cena k proclení stanovena tak nízko, že by se mělo clít prakticky všechno. Uvádění nízké ceny na zásilku prodejcem nebo že se jedná o dárek je obehranná písnička, kterou celníci dávno znají.
to ano, ale ked kupujes jednu vec a je tam uvedena nizka cena, tak colnik moze kludne posudit, ze napr. ta kniha, o ktorich sa tu teraz bavime nepresahuje tu hodnotu, aby musela byt preclena. Co sa tyka darcekov, tak na tom nezalezi, dary sa preclievaju rovnako.
Na reči ma fascinuje to množstvo výrazov pre veci, ktoré neexistujú. Napríklad pravda, sloboda, spravodlivosť,...
Jak jsem napsal, teď by se mělo clít + DPH prakticky všechno mimo EU. Celní limit je někde kolem necelých 500Kč. Ale v praxi se tak neděje. Před několika měsíci jsem si nechal poslat z USA věc v ceně více tisíc korun a očkávál jsem celní řízení. A světe div se, za necelý týden jsem měl věc doma bez cla a DPH.
Nemyslím, že je to pravidlo. Jen tím dokumentuji, že celníci neproclí úplně všechno. Jsou to taky jen lidi...
Nemyslím si,že jde jen o clo,ale spíše o DPH.No,a manipulační poplatek...
Teď jsem to našel:
cena zboží...620,-Kč
CLO............0,0. Kč
DPH............134,-Kč
Služby celní deklarace.....180,-Kč
celkem.......314,-Kč

Teď jsem to našel:
cena zboží...620,-Kč
CLO............0,0. Kč
DPH............134,-Kč
Služby celní deklarace.....180,-Kč
celkem.......314,-Kč
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Clo se neplatí u zboží do 150 EUR vlastní ceny zboží, tj. bez dopravného (u darů do 45 EUR). DPH se neplatí do 22EUR. K tomu je třeba připočítat vyhotovení Jednotného správního dokladu 180Kč.
http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/oc ... ci--id357/
http://www.celnisprava.cz/cz/clo/odbavo ... fault.aspx
Hezký den
Pavel
http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/oc ... ci--id357/
http://www.celnisprava.cz/cz/clo/odbavo ... fault.aspx
Hezký den
Pavel
este by som dodal, ze o precleni a dph nerozhoduju celnici, ale pracovnici posty, ktori triedia zasielky na zasielky oslobodene od dlhu, zasielky prepustene do obehu s vymeranim colneho dlhu a zasielky umiestnene do docasneho skladu
Naposledy upravil(a) bersekr dne pát 15. čer 2012 8:00:43, celkem upraveno 1 x.
Na reči ma fascinuje to množstvo výrazov pre veci, ktoré neexistujú. Napríklad pravda, sloboda, spravodlivosť,...
Pavel to napsal přesně. Důležitější je DPH jak limitem tak cenou. Dle mých zkušeností se clo pohybuje v jednotkových procentech.
Jaká je vaše oblíbená kniha o orchidejích, po které vždy automaticky sáhnete, pokud potřebujete nějaké informace? Zajímaly by mě i knihy v angličtině, popřípadě kde by se daly sehnat. Nerada bych, aby mi nějaká kniha unikla (není jich podle mě snad nikdy dost
) a myslím, že by to mohlo zajímat i ostatní. Já nejčastěji asi sahám po "Orchideje od A do Z" od Lutz Roellkeho...