No stejně nevím, jestli ji případně nechat vykvést. Ono to přesazení je pro kytku dost zátěž, možná bych, se zaťatými zuby, raději květy ufiknul a pro letošek kvetení oželel.
virens: Krásná kvetení! Mě právě rozkvetla třetí rostlina Oncidium jonesianum. Ač jsem ho původně přilepil listy dolů tak u mne je strká jako jediné nahoru. Bylo mi to divné. Až později jsem zjistil, že mělo sice listy dolů ale byly u bází překlopené, takže jsem ho vlastně zasadil "vzhůru nohama". Oba způsoby jsou asi možné. Tak mám dvě rostliny s listy dolů a jednu s listy nahoru. Všechny kvetou bohatě a dlouho. Tohle Oncídko se přírodě povedlo
Virens: pěkné kačky, na mně trochu brzy, u mně až koncem listopadu první vlaštovky Záruba: zajímavé, ale krásné. Mně by zajímalo, jak zaléváte ty montáže. Já mám jen 6 schomburgkií namontovaných a denní přenášení do vanny mi dává zabrat
[quote="Gabin" Záruba: zajímavé, ale krásné. Mně by zajímalo, jak zaléváte ty montáže. Já mám jen 6 schomburgkií namontovaných a denní přenášení do vanny mi dává zabrat[/quote] Já mám v ZZ na zemi dlažbu. Skoro každý den rozstříkám na všechny orchideje cca 5 l vody ručním postřikovačem. Pochopitelně v období vegetace. ZZ zůstane uzavřená sž do večera. Všude je voda i na zemi a vlhký vzduch. Do večera pak běží ventilátory. Později odpoledne nebo večer ZZ navětrám a přes noc je vše otevřené a oschne.
Přes známého jsem získal od majitele Orchids&more z jeho soukromé sbírky rostlinu Psychopsis papilio. Prý je to skutečně čisté papilio. Sám to nejsem schopen posoudit. Rostlina právě rozkvetla.