Trochu inspirace naleznete nově na http://www.cypripedium.de/English/english.html News/Forum/Cyp hybrids in my garden Je vidět, že někomu to svěle roste i tam, kde já to považuji za nemožné Bezmála 100% organika. Hezký den Pavel
Dnes jsem vysadil konečně svá Cypripedia ven. Nakonec jsem je dal pod velkou metasekvoji čínskou. Je to také u zídky, ale ta kryje až ve večerních hodinách, kdy je slunce nízko. Jinak stínící funkci zastává metasekvoje. Vysadil jsem je samozřejmně s květináči a na podzim půjdou čistě do záhonu. K zídce, ke které jsem je chtěl dát původně, dokoupím ještě náš calceolus a macranthos. No, už se moc těším, protože C. flavum by mělo být květuschopné. Samozřejmně dodám foto.....
Tak já taky přiložím stav svých Cypripedií, když už mě tu rozčilujou s těmi Habenariemi. Omlouvám se za kvalitu fotografií, protože je to foceno pouze mobilním telefonem a to bohužel nemá makro.
No tak to je nádhera. Doufám, že sem vložíte fotku, až to bude celé pěkně v rozkvětu. Jinak na podzim se také chystám tento druh koupit a také ještě nějaký k tomu. Třeba C. macranthum a podobně. Já jsem teď o víkendu neměl čas se na ty moje jet podívat, ale to vše napravím asi už zítra, protože jste mě pěkně navnadil.....
Takže pro ty, kteří chtějí pěstovat Cypripedia, mohu jen doporučit. Jsou to ty nejkrásnější střevičníky ze všech. A tady je důkaz. Ještě není zcela rozkvetlý, ale už tak je velmi sympatický....