Anguloa
Re: Anguola
Haki, já jsem z tý mý taky beruška
, tak nějak jí nechávám žít po jejím. Teď na zimu jí frčí další nový výhon zepředu, co se bude dít s tím mrňavým vzadu, to vážně netuším, zatím se ale drží
. Zalévám jí pořád stejně, je na místě s teplotou cca 16°C. Tahle kytička je jednou z těch, u které (i přes usilovnou snahu Míly do mě nalít nějaké informace) nadále naprosto tápu a jestli se rozhodne někdy kvést, nebude to rozhodně mou zásluhou, ale její pevnou vůlí
.

- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Apolenko, pokud tahle kytka někdy pokvete, tak to bude jistě Tvou zásluhou.
Z fotky, nejsem si jistý, ten výhon roste z té menší pahlízy? To by moc sil rostlina neměla, potenciální kvetení za dýl.
Hlavní růstová fáze v tuto dobu není žádná výhra. Je málo světla. Dá se to kompenzovat nižší teplotou, zpomalením, to už děláš. Trochu se růstová fáze natáhnout dá. Možná i třičtvrtě roku. To ale spíš plácám. Je to ale dost dlouho, než se rozhodne pro ukončení, i nedorostlé pahlízy. V tomto se dokáže dost přizpůsobit.
Nechce žádný ůpal,to rozhodně ne, ale stávající světelné podmínky stačit nemusí.
Z fotky, nejsem si jistý, ten výhon roste z té menší pahlízy? To by moc sil rostlina neměla, potenciální kvetení za dýl.
Hlavní růstová fáze v tuto dobu není žádná výhra. Je málo světla. Dá se to kompenzovat nižší teplotou, zpomalením, to už děláš. Trochu se růstová fáze natáhnout dá. Možná i třičtvrtě roku. To ale spíš plácám. Je to ale dost dlouho, než se rozhodne pro ukončení, i nedorostlé pahlízy. V tomto se dokáže dost přizpůsobit.
Nechce žádný ůpal,to rozhodně ne, ale stávající světelné podmínky stačit nemusí.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Je teda fakt že já ji mám v zz při poklesu 13-14°C .Jsem tedy moc zvědavá co s ní udělá jaro.A nebo si pořídit ještě jednu a testovat
co to provede.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
HAKI píše:Je teda fakt že já ji mám v zz při poklesu 13-14°C .Jsem tedy moc zvědavá co s ní udělá jaro.A nebo si pořídit ještě jednu a testovatco to provede.
Jako spodní, noční teplota jistě vpohodě. Jako denní, růstová by asi nestačila. Na intenzivní růst se hodí klidně i nad 20°C.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Mílo v pohodě den mám teplotu nastavenou na 20°C když zasvítí slunko je tam i víc. 
Mila.J píše:Apolenko, pokud tahle kytka někdy pokvete, tak to bude jistě Tvou zásluhou.
Ano, ten výhon roste z tý poslední a nejmenší pahlízy. Ta shodila listy teprve před měsícem. A zrovna tak se chová i Peristeria elata, taky žene výhon teď na zimu, ale ta ho už má o dost větší. Mám pocit, že tyhle dvě budou mé "zakleté princezny"
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Tak to vám mohu oběma jen držet palce. Snažit se teď o růst aktivním přisvětlováním se vám asi chtít nebude. Nic jiného mne nenapadá. 
Jo Apolenko, na Peristerii elatu jsem zvlášť zvědaví. Zatím jsem na ni nenašel odvahu. Dost kvůli velikosti.
Jo Apolenko, na Peristerii elatu jsem zvlášť zvědaví. Zatím jsem na ni nenašel odvahu. Dost kvůli velikosti.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Tak od ledna mě něco u jedné pahlízky raší .Už bylo na čase dobrý - něco děje.Ale ten jakoby rosol se mě dělá znovu.Je to divný a hlavně nevím co s tím.Jak se víc zalívá teče to taky víc-nějak tak to vypadá.Je tam malá prasklina na pahlízce .
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
S tím rosolem fakt nevím. Jsou kytky, třeba některá Bulba, kde je to celkem běžné, bez problémů. U těchto, Lycaste, jsem vždycky tohle měl s nějakým poškozením, nebo čím. Kytky to třeba zvládli. Moc s nadšením tohle nevidím.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
NO JO sakrbléé taky mě to už nervuje -tak uvidíme.