NĚCO ZE ZAHRADY

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
Míra
Kontaktovat uživatele:

Re: NĚCO ZE ZAHRADY

Příspěvek od Míra »

olaw píše:Dnes vykvetl červený. Má i zcela jiný list.

Pod jakým názvem se kupují?
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Hibiscus moscheutos
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Největší květ Ibišku heč. Tedy musím podotknout k velikosti rostliny. Je veliký i oproti kleči. No bodejť by ne. Je to Bonsai.
Přílohy
orchideje 281.jpg
orchideje 282.jpg
orchideje 268.jpg
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

To je bomba. Jak je starý?
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Ibišek jako bonsai, tak to se jen tak nevidí. Je to dobrý nápad. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Já chci sehnat ještě nějaký ten botanický pěnišník.
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Zdenka píše:To je bomba. Jak je starý?

10 let.
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Tohle je ale snad standartní postup. Je to vnitřní rostlina, kdo ji chce udržet déle v bytě na okně, tak ji nesmí moc přesazovat, stříhat, opatně zalévat. Vydrží pak tahle přiměřeně malý několik let. Dělám to také.
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Přesazovaná je každý rok. Ibišek, pokud není pěstovaný jako bonsai, tak má obzvláště přes zimu velké a dlouhé nárůsty. Pokud chcete mít krásný ibišek (jeden jsem věnoval synovi) tak jej nechte vyrůst alespoň do výšky 50cm, holte všechny postranní výhony a založte korunku. Na jaře ji sestřihněte cca na délky větviček 2-3cm a použijte dvě zálivky Retacelem. Nový nárůst je potom místo půl metru dlouhý jen několik centimetrů, takže se vytvoří nádherná bohatá a hodně kvetoucí korunka. Až zajdu k synovi, tak to nafotím.
cernosekc

Příspěvek od cernosekc »

Míra píše:Přesazovaná je každý rok. Ibišek, pokud není pěstovaný jako bonsai, tak má obzvláště přes zimu velké a dlouhé nárůsty. Pokud chcete mít krásný ibišek (jeden jsem věnoval synovi) tak jej nechte vyrůst alespoň do výšky 50cm, holte všechny postranní výhony a založte korunku. Na jaře ji sestřihněte cca na délky větviček 2-3cm a použijte dvě zálivky Retacelem. Nový nárůst je potom místo půl metru dlouhý jen několik centimetrů, takže se vytvoří nádherná bohatá a hodně kvetoucí korunka. Až zajdu k synovi, tak to nafotím.

a Retacel seženu kde?Asi není běžně k dostání,nebo se pletu?
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

cernosekc píše:
Míra píše:Přesazovaná je každý rok. Ibišek, pokud není pěstovaný jako bonsai, tak má obzvláště přes zimu velké a dlouhé nárůsty. Pokud chcete mít krásný ibišek (jeden jsem věnoval synovi) tak jej nechte vyrůst alespoň do výšky 50cm, holte všechny postranní výhony a založte korunku. Na jaře ji sestřihněte cca na délky větviček 2-3cm a použijte dvě zálivky Retacelem. Nový nárůst je potom místo půl metru dlouhý jen několik centimetrů, takže se vytvoří nádherná bohatá a hodně kvetoucí korunka. Až zajdu k synovi, tak to nafotím.

a Retacel seženu kde?Asi není běžně k dostání,nebo se pletu?

Mám ho taky doma,podívám se pokud ho bude dostatek,tak ho pošlu, u pelargonií se mi neosvědčil,zastavili růst a dlouho seděly a nic nedělali. Násada květů byla stejná....Věra
Odpovědět