Tohle je ale snad standartní postup. Je to vnitřní rostlina, kdo ji chce udržet déle v bytě na okně, tak ji nesmí moc přesazovat, stříhat, opatně zalévat. Vydrží pak tahle přiměřeně malý několik let. Dělám to také.
Přesazovaná je každý rok. Ibišek, pokud není pěstovaný jako bonsai, tak má obzvláště přes zimu velké a dlouhé nárůsty. Pokud chcete mít krásný ibišek (jeden jsem věnoval synovi) tak jej nechte vyrůst alespoň do výšky 50cm, holte všechny postranní výhony a založte korunku. Na jaře ji sestřihněte cca na délky větviček 2-3cm a použijte dvě zálivky Retacelem. Nový nárůst je potom místo půl metru dlouhý jen několik centimetrů, takže se vytvoří nádherná bohatá a hodně kvetoucí korunka. Až zajdu k synovi, tak to nafotím.
Míra píše:Přesazovaná je každý rok. Ibišek, pokud není pěstovaný jako bonsai, tak má obzvláště přes zimu velké a dlouhé nárůsty. Pokud chcete mít krásný ibišek (jeden jsem věnoval synovi) tak jej nechte vyrůst alespoň do výšky 50cm, holte všechny postranní výhony a založte korunku. Na jaře ji sestřihněte cca na délky větviček 2-3cm a použijte dvě zálivky Retacelem. Nový nárůst je potom místo půl metru dlouhý jen několik centimetrů, takže se vytvoří nádherná bohatá a hodně kvetoucí korunka. Až zajdu k synovi, tak to nafotím.
a Retacel seženu kde?Asi není běžně k dostání,nebo se pletu?
Míra píše:Přesazovaná je každý rok. Ibišek, pokud není pěstovaný jako bonsai, tak má obzvláště přes zimu velké a dlouhé nárůsty. Pokud chcete mít krásný ibišek (jeden jsem věnoval synovi) tak jej nechte vyrůst alespoň do výšky 50cm, holte všechny postranní výhony a založte korunku. Na jaře ji sestřihněte cca na délky větviček 2-3cm a použijte dvě zálivky Retacelem. Nový nárůst je potom místo půl metru dlouhý jen několik centimetrů, takže se vytvoří nádherná bohatá a hodně kvetoucí korunka. Až zajdu k synovi, tak to nafotím.
a Retacel seženu kde?Asi není běžně k dostání,nebo se pletu?
Mám ho taky doma,podívám se pokud ho bude dostatek,tak ho pošlu, u pelargonií se mi neosvědčil,zastavili růst a dlouho seděly a nic nedělali. Násada květů byla stejná....Věra