Skalka a skalničky

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
evulka

Re: Skalka a skalničky

Příspěvek od evulka »

Ta skalka je nádhernáááá :P ať žije jaro :mrgreen:
Marion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion »

Přesně tak!!!Krááásnééé!!! :D :D
karel_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karel_t »

Nedá mi to, abych neukázal alespoň tuhle mezi skalničkáři považovanou za "nepěstovatelnou", u mne právě kvetoucí krásku z Olympu - Jankaea heldraichii :lol: .
K.
Přílohy
Jankaea-heldraichii.jpg
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Karle,
nemůžu říct jinak než krásná,ani nevíte ,jak mě mrzí,že jsem na výstavu kvůli nemoci nemohla,tolik jsem se těšila na nějaké přírůstky na skalku a nemám nic, dnes jsem koupila jen karafiátky....Věra
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Karle, kerásný kousek. trochu mi to připomíná Haberleu nebo Ramondu. Nejsou náhodou příbuzný?
Jinak, nepěstovatelný kytky mám rád. Je to vždycky výzva.
Hezký den
Pavel
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Plsnatka olympská. Hmmm, Karle, to je kumšt. Roste teda jenom na Olympu a nebo ještě někde jinde? Teď koukám, že volný obchod s ní je nelegální. Vidět ji in natura musí být ale taky zážitek.
karel_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karel_t »

Ano, Pavle patří do čeledi Gesneriaceae, je tedy příbuzná se jmenovanými rody. Dokonce existuje český mezirodový hybrid Jankaemonda (Jankaea x Ramonda) vypěstovaný zesnulým vynikajícím skalničkářem panem Šťástkem z Dobrušky.

Jardo, Jankaea roste pouze na velmi malé lokalitě v pohoří Olymp, kde je populace téměř zdecimovaná. Občas se vyskytuje v kutuře, hlavně v Anglii a v Holandsku. U nás je k vidění jen velmi zřídka, protože většina lidí jí neudrží. U mne se jí kupodivu daří jak ve skalce, tak v hrnci, dokonce jsem našel ve skalce samovýsev.
Naposledy upravil(a) karel_t dne pát 03. čer 2011 19:43:38, celkem upraveno 1 x.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

No, tak to je supr. Jak jsem psal výše, je to něco. Opravdu úspěch a docela zjevně prosperující kytka. Budu muset tu skalku také pořešit. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To neznamená, že tam chci pěstovat tuhle kytku. :lol: :lol: :lol: Tolik odvahy nemám. :mrgreen: :mrgreen:
Karle, zajímalo by mě, jak to vypadá v té skalce. :twisted: Máte fotku?
karel_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karel_t »

Jardo, vyfotím Vám jí o víkendu. Pokud chcete vidět, jak jí pěstuje jeden můj kamarád, tak koukněte sem http://www.jansalpines.com/index.php?page_id=5&lang=en
K.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Jéééé, jeho stránky znám. U těch jsem obdivoval ten Tufa Wall. To je super. Naco ploty? Tohle je geniální řešení. Asi to vyjde na dost peněz a dost úsilí, ale výsledek je k nezaplacení....
Kdyby někdo chtěl dělat nový plot, tak tohle doporučuju. :o :arrow: http://www.jansalpines.com/gallery/main ... 22932bb258
Odpovědět