TATANKA píše:Presne tak, každý sa môže pomýliť. Viem, že u niektorých druhov orchideí sa používa rašeliník, miesto bielomachu a dík za upozornenie. Potrebujem poradiť! Zasa mám kúpené Oncídium podĺa obrázku a začali sa mu robiť hnedé škvrny na listoch! Je to z preliatia, alebo z prievanu, alebo zo slnka?
Protože je teplomilné, tipuju na kombinaci vlhka a studeného vzduchu. Nepřelévat. Substrát nechat vyschnout.
V prvom rade vas zdravim. Dostali sme do daru orchideu ktorej sa v povodnom byte (starostlivosti?) velmi nedarilo , tak sme sa jej ujali a zacal som nahanat po nete info. o pestovani a tak som skoncil tu . Potrebujem poradit o aky druh sa jedna , je prerastena a potrebovala by presadit tak isto vypusta nove rastlinky (myslim ze su to rastlinky) substrat sa rozpadava tak ze presadzaniu sa asi nevyhnem. Za kazdu radu a pomoc DAKUJEM.
Dakujem no videl som ju kvitnut , kvety su mensie cisto fialove cca 4-5 kvietkov bez vzoru. Hlavne sa chcem opytat ked ju budem presadzat ci ju mozem nejako rozdelit a namnozit , ma vela listov , potrebovala by preriedit aspon podla mna. (kludne sa mozem mylit)
Mně to nejvíce připomíná Dendrobium kingianum. I barva květů by odpovídala. Zkuste si najít fotky tohoto druhu na Googlu a uvidíte, jestli by to mohlo být ono. Rostlinu samozřejmě rozdělit lze, ale zvláště u dendrobií platí, že milují "společnost", tedy v přeplněném květníku je jim nejlíp. Hezký den Pavel