Nejen orchideje jsou krásné

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejen orchideje jsou krásné

Příspěvek od EvaJ »

poradí někdo ? Nevím, co to je a ani si nepamatuji, kde jsem k tomu vlastně přišla. :oops: :oops:
Přílohy
DSCN3044.JPG
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Je to jednoletá rostlina moje babička ji pěstovala.Byla ve vícero barvách bílá,žlutá -název začínal na písmeno č snad :lol: a víc ze mě nedostaneš. Když se rozroste tak to docela jde no .... -asi k tobě přiletělo semínko od sousedů. :? :D
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

EvaJ píše:poradí někdo ? Nevím, co to je a ani si nepamatuji, kde jsem k tomu vlastně přišla. :oops: :oops:

Je to šrucha, mám je moc rád, ale kvetou jen za slunečného dne :mrgreen:
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

No jasně ale byla jsem hodně blízko myslím znakem s diakritikou :D Portulaca grandiflora
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

HAKI píše:No jasně ale byla jsem hodně blízko myslím znakem s diakritikou :D Portulaca grandiflora

Šruchy rostou i u nás ve volné přírodě, jen květy mají dost jiné, takové nijaké. Ve starých kuchařkách se používaly do salátů :arrow: http://en.wikipedia.org/wiki/Portulaca_oleracea
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Dneska jsem objevil Ameriku. :lol: :lol: :lol:
Mám na zahradě kavyl a do nedávna jsem netušil, že je to tak zajímavá tráva (mimochodem ani jak se jmenuje a jak je u nás ohrožená).
Její semena nesou dlouhou ochlupacenou stopku, která semenu napomáhá přistát ve vzpřímené poloze. Teprve potom začne to rodeo. Podle vlhkosti vzduchu se začne stonek otáčet a semeno se tím pádem zavrtává pod povrch země. Dokonce prý tak intenzivně, že byly doloženy případy poraněných ovcí na pastvinách, kdy měly zapíchnuty semena v kůži a krvácely.
Škoda jen, že nevím, o jaký druh se jedná. Byl zakoupený v zahradnictví a tam mi ani neřekli, že se jedná o kavyl.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Příroda je velmi vynalézavá a důmyslná, pokud se jedná o zachování rodu. Mimochodem, když píšeš o tom otáčení - jednou jsem pozorovala obyčejnou fazoli, jak hledá úponkem v prostoru oporu. Je to vidět pouhým okem! Fascinovalo mne to. Není to zrovna fofr, ale je to evidentně aktivní pohyb.
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Také jsem dnes byl při zálivce překvapen, protože jsem si myslel, že tato pokojovka nekvete ale kvete a to docela nenápadně, takže jsem si jí všiml náhodou. Jméno nevím. Mám ji ve skleníku jako doplněk.
Přílohy
orchideje 175.jpg
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

List má hezkou kresbu. Co je to?
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Jardo, kavyly jsou nádherné, když jich je v přírodě naseto. To jak plápolají ve vánku je naprosto fascinující ;)
Hezký den
Pavel
Odpovědět