phalenopsis

Ascocentrum, Doritis, Phalaenopsis, Renanthera, Rhynchostylis. Vanda …
Odpovědět
hanka2

Re: phalenopsis

Příspěvek od hanka2 »

Pokvete hybr.mini phal z kaufu.Mám navázané 3 rostlinky,protože mi zabíraly místo na okně.Nějak jsem ani nedoufala,že se odmění,prostě jsem je ponechala svému osudu.Tento je zhruba tři měsíce na kořenu jasanu a svědčí mu to.Hurá,no mám opravdu radost.. :P
Přílohy
P5262223.JPG
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

hanko to vypada moc hezky.jsem zvedavy na foto az pokvete...
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

I já jsem zvědavá,bud bude,bílá,fialová nebo žlutá s červenou.. :lol:
Pak pokvete ještě jedna,taky na klacku.Nepopsala jsem si barvy,to jsem celá já.. :mrgreen:
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Pěkné, jsem zvědav, jak Ti půjde namontovaný. Jsi šikovná, tak snad se mu bude dařit.
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Milo, krásná kvítka, mám narašenou pulchru, tak jsem zvědavá, jak bude vybarvená, přijde mi, že jsou hodně variabilní.
Hanko, to vypadá bezvadně, zajímavá idea. jestli mě ty moje minipotvory naštvou, když se jim nechce do kvetení i když přirůstají, tak je taky šoupnu na klacek :mrgreen:
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Katko, to jsem zvědav, co Ti vykvete. Pořídil jsem ji s označením lueddemannia v purpurea, což je momentálně přejmenováno na pulchru. Zařazení k lueddemannianě je patrné, co je určující, co lze vše považovat za pulchru nevím. Každopádně jsem viděl více dost rozdílných fotek označených za pulchra. Tak teď, co je správně.
nina

Příspěvek od nina »

tohle obdivuju. Jednou jsem zkoušela dát kytku na kůru, a zase jsem ji dala do květníku. Nějak se mi to nevede. Tak budu jen obdivovat. Je to parádní!
hanka2 píše:Pokvete hybr.mini phal z kaufu.Mám navázané 3 rostlinky,protože mi zabíraly místo na okně.Nějak jsem ani nedoufala,že se odmění,prostě jsem je ponechala svému osudu.Tento je zhruba tři měsíce na kořenu jasanu a svědčí mu to.Hurá,no mám opravdu radost.. :P
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Děkuju všem. :P
Katko,taky jsem si dovezla Phal.lueddemaniana-pulchra.Je to velká keikyna.Viděla jsem kvést mateřskou rostlinu a ta byla sice růžová vosková,ale měla bílé tygrování.Taky potom ,co jsem viděla třeba na internetu jsem myslela,že je fialovo-růžová-vosková,takový jasný zářivý květ..Jsem taky zvědavá jakou ta tvoje bude mít barvu. :P
Nino,japato,se ti nedaří s tím vyvázáním?
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Já mám právě taky keiku a překvapilo mně, že už se snaží kvést, mateřskou rostlinu jsem neviděla, pan Dvořák u ní měl uvedeno, že dovoz Filipíny. A už jsem se taky setkala s obojím označením - luddemaniana var. pulchra a ph. pulchra. Klasicky by měla mít voskový víceméně jednolitě fialový květ, jako je třeba má pan Vágner http://www.mvorchideje.cz/WEB_STRANKY/P ... lchra.html
ale v základu tam jsou pořád známky kresby http://www.mvorchideje.cz/WEB_FOTKY/pha ... a_Y022.JPG
Tak teď jsem taky zvědavá, co z toho vyleze.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

No to jsem ráda,že se Vám daří, taky mám někdy problém jako Nina, ale něco jde dobře,záleží hodně na kořenech v jakém jsou stavu....
Odpovědět