Nové přírůstky

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Odpovědět
zaruba

Re: Nové přírůstky

Příspěvek od zaruba »

Míra píše:No moc bych se neradoval dokud to nepokvete. Mnohdy je to velké překvápko i zklamání. Už jsem jich pár zažil jak od Ecuagenery, která jediná se zachovala jak měla ale i od Orchids a More i Schwertera, kteří se k tomu nehlásí byť visačky hlásají objednané leč rostliny jsou zcela jiné. Je kupodivu, že takoví odborníci klidně zamění rostlinu byť habitus jednoznačně nepotvrzuje že se jedná o rostlinu, která je uvedena na štítku. Holt jde jen o peníze.

Víte že jsem již vícekráte naletěl. V tomto případě ale asi ne. Dendrobium senile se asi zaměnit nedá. Dendrobium pendulum má zubaté stonky a tím mne dostalo. Ani nevím jestli nějaký jiný druh je takový habitem. Možná bude zklamání spíše tím jestli pokvete pro mne "atraktivně" nebo spíše jen "obyčejně", za to ale těžko někoho vinit.
Myslím, že u těch velkých firem jde spíše ve většině případů o obchodníky a prodejce ale nikoli o nějaké znalce přes druhy a jejich pěstování. Jde pouze o to kytku prodat a utržit peníze. Je to tak i u nás v ČR. Když se koupí třeba i něco z pozůstalosti, dopíší se jmenovky a je to. Ti lidé spíše vědí na jaké burze se dá co prodat, jak rostliny naaranžovat a na co se vymluvit v případě reklamace. Pěstování i znalosti o druzích postupně zapomínají. Mají na to své lidi.
Gabin

Příspěvek od Gabin »

Slíbená fotka dovozu z Drážďan P. schilleriany, dále jsem dovezl P.violacea indigo a první papuček u mě doma - superbiens x maudiae vinicolor. Ještě před Drážďanama jsem si pořídil brassavola cuculata
Přílohy
01.01.jpg
01.02.jpg
01.03.jpg
01.04.jpg
zaruba

Příspěvek od zaruba »

P1320898.JPG
Krásná kresba u vašeho P. schilleriana. U těchto druhů je velikou výhodou pokud člověk může vybírat z více rostlin. Ideální by to bylo ještě v květu :) . Pořídil jsem si ještě P. stuartiana také s docela hezkou kresbou, ale nemá skoro kořeny. Snad to rozdýchá :)
cheron

Příspěvek od cheron »

Zaruba: zalejte vodou s prídavkom thiaminu !
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Možná bych mu mohl odstřihnout i ten květní stvol ale nějak se mi nechce :cry:
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Tak ulomte jen vršek a 1 květ nechte, aby se ukázal ci je zač. On ten květ bude i větší, jako u starší kytky.
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Paphio píše:Tak ulomte jen vršek a 1 květ nechte, aby se ukázal ci je zač. On ten květ bude i větší, jako u starší kytky.

No uvidím podle stavu rostliny a sesýchání co s ní udělám. Často ji kropím a zatím vypadá ok.
Slávek

Příspěvek od Slávek »

Od pana Kacerovského mám tyto přírustky.
Přílohy
Laelia dayana .jpg
Brassavola perinii 01.jpg
Brassolaelia Moring Glory 02.jpg
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Moc pěkné přírůstky
Odpovědět