Nové přírůstky

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Odpovědět
kvusta

Re: Nové přírůstky

Příspěvek od kvusta »

U cattleyí jsem s dlouhým čekáním počítala. Mám doma 2 roky mlaďochy c.dowiana aurea a pořád není jasné, jestli to nezabalí. Každý rok vyrostl jeden lísteček s drobnou pahlízkou. Ten lísteček je sice větší než ten předchozí ale jen o hubený fous. Kdy se z nich stane rostlina takové té běžné prodejní velikosti - to už budu asi v důchodu. A kvetení - kdo ví...
cheron

Příspěvek od cheron »

No práve ... Na to, aby si človek mohol dovoliť dospelé kvitnúcé rastliny, to aby bol "milionárom" :roll: A tak neostáva iné, než čakať ...
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Ono mezi semenáčky jsou zřejmě jedinci s různými ekologickými nároky a vitalitou. Navíc je příroda zlomyslná a nejhezčí rostliny bývají mezi těmi hůře rostoucími. Například to platí často pro albíny a hyperchromní (intenzívně zbarvené květy) jedince. Se chcípákem tedy máte větší naději na efektní kytku nebo na virózu. Přeji Vám to první...
Gabin

Příspěvek od Gabin »

Trošku japonské miniaturizace jsem zakoupil od holandského orchidsdelux: sedirea minmaru, minmaru shima, neofinetia houmeiden a fugaku
Přílohy
nákup.jpg
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Gabin píše:Trošku japonské miniaturizace jsem zakoupil od holandského orchidsdelux: sedirea minmaru, minmaru shima, neofinetia houmeiden a fugaku

Těmhle kytkám nerozumím, ale jinak jsou s importy v rašeliníku špatné zkušenosti, když se v tom nechají.
Gabin

Příspěvek od Gabin »

Paphio: ony byly zasazené ve směsi spagna, pinia, atd. Já jsem je přesadil do těch kopečků spagna a uvidím. Ikdyž třeba u mě nevykvetou, jsou už krásné svými listy a velikosti. V každém případě to bude moje nová zkušenost
zaruba

Příspěvek od zaruba »

To jsou názvy rostlin jako kdyby je vyslovil mimozemšťan :) . Kytičky vypadají ale životaschopně a hezké jsou i ty panašované i když můj šálek čaje to zrovna není. Doufám že budete úspěšný a časem uvidíme i jak to kvete.
Gabin

Příspěvek od Gabin »

Na přání mé manželky jsem pořídil Fredclarkeara After Dark 'SVO Black Pearl'.
Přílohy
fredclarkeara 1.jpg
fredclarkeara 2.jpg
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Pěkná rostlina
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Vypadá zdravě a brzy by mohla vykvést.
Odpovědět