Nové přírůstky

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Odpovědět
kvusta

Re: Nové přírůstky

Příspěvek od kvusta »

No, fotka květů byla moc hezká, oranžovou na kytkách mám ráda. Dál se holt ukáže. :P
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

ať se jim daří...těším se na květy
kvusta

Příspěvek od kvusta »

Výstava v Troji obvyklé úrovně jako každé jaro, jen mi vadily trochu kýčovité odkazy na Asii. Vždycky je to ale taková připomínka blížícího se jara, mám moc ráda tu vlhkou teplou vůni skleníku.
Pan Kacerovský nezklamal, přivezl objednané rostliny (a moc pěkné) a i dost botaniky navíc. Rozhodně se tam daly korunky utratit. :P Moc se mi líbil květ hybridního střevíce, tož jsem ho přidala a mám z něj radost. Dlouho jsem toužila po p.vejvarutianum - i když je to drobek, snad to spolu zvládneme.
zadní řada zleva: paphiopedilum woessener gold ball, sedirea japonica s poupátkem
přední řada zleva: paph.vejvarutianum, ph.mariae
Martina
Přílohy
Troja 2018.jpg
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Tak to sis udělala radost. Krásné přírůstky
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

všechny vypadají moc pěkně...tak ať se jim daří...
kvusta

Příspěvek od kvusta »

Radost mi nákup rozhodně udělal.
To jen choť se mírně orosil, protože Drážďany už jsou zanedlouho a pravděpodobě opět s prázdnou nepřijedu. :P
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Pro laiky perfektní aranžmá Phalaenopsis, některé v rudé či krvavě červené barvě. Jak je v našich 3 největších BZ zvykem, nejvzácnější a nejhezčí kytky schovány ve veřejnosti nepřístupných depozitních sklenících, kvůli zlodějům. Malý zlomek ve vitrínách. Nabídka botaniky u p. Kac. dobrá, přivezl jsem P. primulinum album, acmodonthum, fowliei.
kvusta

Příspěvek od kvusta »

Drážďany:
Úplně vlevo darovaná "nestvůra" - obrovskokvětá hybridní žlutá cattleya. Žádnou takovouhle velkou obludu nemám, jsem si vědoma jejich nedostatků (kvete jen 1x ročně, květ vydrží krátce), ale prostě se mi moc líbila. :P
Vzadu d.aggregatum a oncidium lanceanum.
Vpředu zleva: phal. violacea indigo, phal. lueddemanniana - všechny 4 jsem si moc přála, některé už dlouho.
A úplně vpravo primární hybrid, na který jsem prostě zvědavá - c.dowiana rosita x c.tenebrosa.

A jsem ráda, že jsem aspoň na chvíli, i když jen některé z vás, viděla.
Martina
Přílohy
Dresden 2018.jpg
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Krásný výběr, jsem ráda, že jsme se viděly aspoň na chvilku.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

kvusta píše:Výstava v Troji obvyklé úrovně jako každé jaro, jen mi vadily trochu kýčovité odkazy na Asii. Vždycky je to ale taková připomínka blížícího se jara, mám moc ráda tu vlhkou teplou vůni skleníku.
Pan Kacerovský nezklamal, přivezl objednané rostliny (a moc pěkné) a i dost botaniky navíc. Rozhodně se tam daly korunky utratit. :P Moc se mi líbil květ hybridního střevíce, tož jsem ho přidala a mám z něj radost. Dlouho jsem toužila po p.vejvarutianum - i když je to drobek, snad to spolu zvládneme.
zadní řada zleva: paphiopedilum woessener gold ball, sedirea japonica s poupátkem
přední řada zleva: paph.vejvarutianum, ph.mariae
Martina

Krásný výběr,tak ať vám dělají radost.Ja bohužel nikam nemůžu,sice mi operaci plotynek odložili,ale ujdu tak 200m a konec.Zkusim objednat....
Odpovědět