Vitrína

Teplota, světlo, letnění či zimování, skleník nebo parapet, květináče, truhlíky, mísy ...?
Odpovědět
Zdenka

Re: Vitrína

Příspěvek od Zdenka »

Díky za info, ať se daří i nadále a těším se na nějaké další fotky.
Teta

Příspěvek od Teta »

Tak to je super! Díky za info, určitě to pomůže....
Martin Štich

Příspěvek od Martin Štich »

Nekupoval jste někdo od pana Zeithammela výsev mechu? Zajímá mě, co všechno z toho vyroste a hlavně, jak je mech vysoký. Díky
pafka

Příspěvek od pafka »

Už jsem dlouho nedávala vitrínu. Včerejší focení. Čerstvě odkvetla Psygmorchis pusilla( kvete pořád), kvete mini Phal.,rozkvétá Tolumnia hybrid a poupata má BLC.
Mám vitrínku pro potěchu oka a hybridy přece jen kvetou častěji a déle, tak jsem jich pár do vitrínky přidala.
jak je vidět voda kytkám nevadí, vodní režim je řízený automatikou podle % vlhkosti a v této době prší jednou až dvakrát za den a květům to vůbec nevadí.
Blc má větvené kořeny, které rostou cíleně do vody na dně( hladina je pohyblivá podle vysychání), po korku do vody dobrovolně leze i Cymbidium bicolor, je to setrvalý stav již více než rok a kořeny neuhnívají ani u jedné. Pod hladinou je množící se Piskořka věžovitá občas přikrmená spirulinou.Levatky a okružáci.
Přílohy
368.JPG
355.JPG
365.JPG
367.JPG
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Hezké podívání a hezky to zarostlo. Ráda bych se poptala na to Cymbidium bicolor. Je to teplé cymbidium, což by mi vyhovovalo, jak roste? Má nějaké záludnosti? Díky za info a těším se na další pokračování seriálku o vitríně
Ani

Příspěvek od Ani »

Parádní živý obraz..
pafka

Příspěvek od pafka »

Zdenka píše:Hezké podívání a hezky to zarostlo. Ráda bych se poptala na to Cymbidium bicolor. Je to teplé cymbidium, což by mi vyhovovalo, jak roste? Má nějaké záludnosti? Díky za info a těším se na další pokračování seriálku o vitríně

Děkuji,
cymbo mám ho ve vitríně od začátku, tedy 2010, nekvetlo a možná, že tam ani nikdy nepokvete, ale roste. Není to rychlík, zhruba, co rok, to další odnož. Má velmi tuhé listy, nezvyklé u cymbidií. ve vitríně ho mám původně navázané na korkovou větev, teď už má kořeny všude v okolí. Teploty vysoké od 25°C do 30°C i více.
Před vitrínou jsem ho měla v bytě / 20°C až 23°C /a rostlo, ale rozhodně nebylo tak mohutné jako v té vitríně a růst byl pomalejší . asi to nebude úplně lehké cymbo na pěstování v bytě. Spíš bych se optala někoho, kdo ho pěstuje v běžných podmínkách.
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Díky moc
evulka

Příspěvek od evulka »

Moc hezké podívání... :)
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »