střevíčníky

Cypripedium, Paphiopedilum, Phragmipedium …
Odpovědět
vera pokorna

Re: střevíčníky

Příspěvek od vera pokorna »

Takhle na první pohled to vypadá podle listů a poupěte na Maudiae, ale nevím, nejsem si jistá.
vera pokorna

Příspěvek od vera pokorna »

Nemáte někdo z vás Paph. Rotschildianum? Moc se mi líbí a ráda bych si ho pořídila, trošku ale tápu - je určitě teplomilnej nebo temp., nevíte?
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Je temperované až teplomilné,ale je to střevíčníkovský oříšek......V nabídce ho má terra Koruna
ROCKER

Příspěvek od ROCKER »

Ahoj Vera...preco je to strevickovkej orisek?
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

To bych taky ráda věděla,proč oříšek,Věro ty ho pěstuješ?
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Mám jich celkem dost,ale Ludo říkal,že na to aby vykvetl,potřebuje trochu jiné podmínky než mám. A není zrovna levný. Je tedy pěkný,ale troufnu si na něj až mi vykvete P.philipinense. Ale co si neodřeknu je P.venustum var.alba
ROCKER

Příspěvek od ROCKER »

A ake podmienky potrebuje ze je to oriesok.
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

"Takhle na první pohled to vypadá podle listů a poupěte na Maudiae, ale nevím, nejsem si jistá."

Který z nich? Oni jsou v květníku 2 a každý je jiný a pokvetou oba.
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Věra píše:Mám jich celkem dost,ale Ludo říkal,že na to aby vykvetl,potřebuje trochu jiné podmínky než mám. A není zrovna levný. Je tedy pěkný,ale troufnu si na něj až mi vykvete P.philipinense. Ale co si neodřeknu je P.venustum var.alba

Ahoj Věro,mohla by si prosím tě napsat,jaké to sanderianum potřebuje podmínky,jak ti říkal Ludo?Něco málo o něm vím,ale nezaškodí se dozvědět víc....No a ještě proč je to ten oříšek jak píšeš??Díky za odpověd,těším se...Zase se dozvím něco víc.... ;)
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

hanka2 píše:
Věra píše:Mám jich celkem dost,ale Ludo říkal,že na to aby vykvetl,potřebuje trochu jiné podmínky než mám. A není zrovna levný. Je tedy pěkný,ale troufnu si na něj až mi vykvete P.philipinense. Ale co si neodřeknu je P.venustum var.alba

Ahoj Věro,mohla by si prosím tě napsat,jaké to sanderianum potřebuje podmínky,jak ti říkal Ludo?Něco málo o něm vím,ale nezaškodí se dozvědět víc....No a ještě proč je to ten oříšek jak píšeš??Díky za odpověd,těším se...Zase se dozvím něco víc.... ;)

O P. sanderianum mi v příštím čísle Kouzelná orchidea vyjde článek Zájemcům mohu jeho koncept poslat na mail, je na mých stránkách. Semenáče P. rotschildianum rostou pomalu a větší rostliny jsou drahé. http://www.orchidey.estranky.cz/
Odpovědět