Hybridní Cattleje
Re: Hybridní Cattleje
Václave nádherná barva,já zatím nemám ani jednu...Věra
Jsou nádherné a ty fotky

Václave, mooc krásné, jen by mi bylo líto ustřihnout tak krásný květ
Jsou kouzelné, i když hybridní.... ta první se mi líbí hodně moc...
Dobrý den,jsem tady nováček, doufám,že píšu do toho správného vlákna.
Našla jsem vedle popelnice vyhozenou katlejku ,jistě hybrid (botaniky by se nikdo takto nezbavil)
Mám zkušenosti pouze se zachraňováním faleńáků , tak prosím o radu. Kořeny byly skoro všechny špatné,
listy a pahlízy s černými fleky jsem odstranila ,zůstaly 4 čisté.Pod jednou je nový puk s maličkými novými kořínky.
Podle oddenku je katlejka hodně stará. Myslíte,že má smysl ji zachraňovat? Co byste mi poradili?
A do čeho ji přesadit? Zatím mám doma jen piniovou kůru s přídavkem rašeliníku. Moc děkuji za rady.
Našla jsem vedle popelnice vyhozenou katlejku ,jistě hybrid (botaniky by se nikdo takto nezbavil)
Mám zkušenosti pouze se zachraňováním faleńáků , tak prosím o radu. Kořeny byly skoro všechny špatné,
listy a pahlízy s černými fleky jsem odstranila ,zůstaly 4 čisté.Pod jednou je nový puk s maličkými novými kořínky.
Podle oddenku je katlejka hodně stará. Myslíte,že má smysl ji zachraňovat? Co byste mi poradili?
A do čeho ji přesadit? Zatím mám doma jen piniovou kůru s přídavkem rašeliníku. Moc děkuji za rady.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Má takové zachraňování chcípáků smysl? Chcete si dokázat že na to máte? Většinou trvá hodně dlouho, než se z toho rostlina dostane. Třeba po pěti letech vykvete a vy zjistíte že to byl jen průměrný hybrid. U katlejí platí, co nejméně rašelininíku a když už musí být, tak jen v horní povrchové vrstvě. Hrubý substrát, rychlé vysychání kořenů, dost světla, ale ne spalující přílé, jsou základ úspěchu.
Pokud jde o posouzení zdejšími uživateli, je lepší přidat fotku rostliny.
Pokud jde o posouzení zdejšími uživateli, je lepší přidat fotku rostliny.
Děkuji za radu. Je mi jí líto. Pokusím se dát jí šanci.No a když to k ničemu nebude, tak ji pošlu
tam, kde jsem ji našla. Omlouvám se, že jsem neposlala fotku, taky mně to napadlo,ale zrovna
nemám funkční foťák.
Děkuju i za připomínku, že může být nemocná. Raději ji dám na samotku.
tam, kde jsem ji našla. Omlouvám se, že jsem neposlala fotku, taky mně to napadlo,ale zrovna
nemám funkční foťák.
Děkuju i za připomínku, že může být nemocná. Raději ji dám na samotku.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak, konečně se vše sešlo a já se dostal k focení.
Blc. Mystic Isle "Chameleon" mi kvete dvěma květy už asi třetím rokem, ale letos poprvé se vybarvila přesně tak, jak jsem si vždycky představoval.
Hezký den
Pavel
Blc. Mystic Isle "Chameleon" mi kvete dvěma květy už asi třetím rokem, ale letos poprvé se vybarvila přesně tak, jak jsem si vždycky představoval.
Hezký den
Pavel