Cypripedium - species

Cypripedium, Paphiopedilum, Phragmipedium …
Odpovědět
orchidejky

Re: Cypripedium - species

Příspěvek od orchidejky »

olaw píše:Jestli teda mohu tykat, tak spíš počkej na Pavla Hegera. On totiž vše vyvrátí a řekne ti úplně něco jiného. :lol: :lol: :lol: Ne to já jenom abych ho pozlobil, protože on zlobí mě tím, že nechce založit sekci o vstavačích, tořičích, jazýčcích, prstnatcích, rudohlávcích a vůbec všech, mně nejbližších orchidejích. :lol: :lol: :lol: Každopádně zájemců o mrazuvzdorné nebo evropské druhy přibývá. Pavle?!?!?!?!?!

S tím souhlasím, jakmile jsme někde v přírodě, hned šmejdím a když se zadaří zapisuju, fotím, asi jsem blázen :lol:
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

No, na Chocholouška to snad ještě nebude, ale někdy si říkám, jestli s tím manželku už moc neotravuji. Každopádně se těším na květen, protože tu máme lokalitu, kde roste Cypripedium calceolus. Takže bych ho, už opravdu rád letos nalezl. Píší o něm, že se pomalu na té lokalitě vytrácí, protože vytěžili dubohabřiny a nasadili borovice. Blázni jsou podle mě tyhle lidi, protože se akorát ženou za byznysem.....
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Na co se netěším, jsou klíšťata.... :? :? :?
orchidejky

olaw píše:No, na Chocholouška to snad ještě nebude, ale někdy si říkám, jestli s tím manželku už moc neotravuji. Každopádně se těším na květen, protože tu máme lokalitu, kde roste Cypripedium calceolus. Takže bych ho, už opravdu rád letos nalezl. Píší o něm, že se pomalu na té lokalitě vytrácí, protože vytěžili dubohabřiny a nasadili borovice. Blázni jsou podle mě tyhle lidi, protože se akorát ženou za byznysem.....

Á to znám, když jsem řekl, že se těším na letošní expedici za orchidejemi (českosaské švýcarsko), žena suše odvětila, že jedeme na dovolenou ne expedici a ať už s těma kytkama neotravuju :lol: :lol: :lol: Cypripedium calceolus chci taky najít ;)
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Kdysi jsem ho zkoušel pěstovat, nádherně narašilo a pak jsem zjistil, že mi ho totálně sežraly myši. Potvory hladový. Měl jsem ho od pana Sembola z Ostravy. Má sice dost drahé rostliny, ale květuschopné....
orchidejky

olaw píše:Kdysi jsem ho zkoušel pěstovat, nádherně narašilo a pak jsem zjistil, že mi ho totálně sežraly myši. Potvory hladový. Měl jsem ho od pana Sembola z Ostravy. Má sice dost drahé rostliny, ale květuschopné....

Asi ho taky zkusím a objednám si
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Romane,
jak už jsem psal, tak s organickými součástmi substrátu je je třeba velice opatrně. Když už tak, maximálně do 10%. Lepší je drnovka nebo jiná podobná půda.
Tvoje skalka se mi moc líbí, ale myslím si, že pro cypripedia je absolutně nevhodná. Horké letní slunce přinutí cypripedia předčasně zatáhnout a ty pak nepřirůstají nebo dokonce slábnou. Stín ibišků považuji za nedostatečný. Musel by to být už pořádný keř, aby jeho stín opravdu k něčemu byl.
Hezký den
Pavel
orchidejky

pavelheger píše:Romane,
jak už jsem psal, tak s organickými součástmi substrátu je je třeba velice opatrně. Když už tak, maximálně do 10%. Lepší je drnovka nebo jiná podobná půda.
Tvoje skalka se mi moc líbí, ale myslím si, že pro cypripedia je absolutně nevhodná. Horké letní slunce přinutí cypripedia předčasně zatáhnout a ty pak nepřirůstají nebo dokonce slábnou. Stín ibišků považuji za nedostatečný. Musel by to být už pořádný keř, aby jeho stín opravdu k něčemu byl.
Hezký den
Pavel

Ty stromky jsou na fotce už prostříhané, jinak jsou dva metry vysoké,ale asi je do skalky radši dávat nebudu, zkusím je a uvidím, substrát použiju co nejhrubší a do něj dám i ten serapias, jestli vydrží, Za pochvalu skalky děkuju, je to takový malý záhonek a všechny kytky jsou volené tak aby kvetl nepřetržitě celou sezonu a myslím že mi to vyšlo. Jen jsem v rozpacích, jestli si mám střevíčníky objednat hned, nebo opravdu počkat až na podzim, ale radši bych je měl doma hned, takže tam asi zítra zavolám :lol: Za rady děkuju, ale určitě budu ještě otravovat :lol:
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Romane,
já už bych teď opravdu žádné cypripedia nekupoval. Raší i ty nejpozdnější druhy - C. reginae a C. flavum. Nechal bych to opravdu až na podzim.
Hezký den
Pavel
orchidejky

pavelheger píše:Romane,
já už bych teď opravdu žádné cypripedia nekupoval. Raší i ty nejpozdnější druhy - C. reginae a C. flavum. Nechal bych to opravdu až na podzim.
Hezký den
Pavel

Tak já tedy raději počkám, děkuju moc ;)
Odpovědět