Laelia alaorii

Brassavola, Cattleya, Encyclia, Epidendrum, Laelia, Rhyncholaelia, Sophronitis …
radzak
Kontaktovat uživatele:

Re: Laelia alaorii

Příspěvek od radzak »

Laelia sincorana je poměrně xerofytní druh, Laelia alaorii chce trochu vlhčeji. Tihle primární kříženci bývají neobyčejně vitální. Určitě neuděláte chybu, když ji před každou zálivkou necháte proschnout. Po L. sincoraně bude patrně náročnější na světlo.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
zuzana

Příspěvek od zuzana »

Ďakujem.
mitinka

Příspěvek od mitinka »

Chci se zeptat na radu těch, co vlastní tuhle krásku. V botance jsem si pořídila její křížení a chtěla bych ho vyvázat na klacek. Jaké máte zkušenosti , je lepší do květináčku nebo vyvázaná...díky za názory, bude umístěná v bytě na jižní straně, v létě venku ;)
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Jani, protože jí budeš mít doma, spíš bych volila malý květináček s hrubším substrátem, který bude po zalití rychle vysychat. Pokud ji vyvážeš, budeš mít problém ji uzalévat.
Teta

Příspěvek od Teta »

mitinka píše:Chci se zeptat na radu těch, co vlastní tuhle krásku. V botance jsem si pořídila její křížení a chtěla bych ho vyvázat na klacek. Jaké máte zkušenosti , je lepší do květináčku nebo vyvázaná...díky za názory, bude umístěná v bytě na jižní straně, v létě venku ;)

Jani, mám čistou L. alaorii. Byla na klacku - už přirostlá. Tak jsem samo neměla to srdce jí z něj rvát. Ale dala jsem jí i s klacíkem do květníčku, aby měla více vlhko. A zatím vypadá spokojeně. Byla hodně malinká - objednávala jsem jí poštou. Takže jí bude asi hodně dlouho trvat, než se dostane do květuschopné velikosti. Mám pocit, že měla jen 2 lístky. Mě zatím vyrostly 3.
Tak ať ti pěkně roste!
kvusta

Příspěvek od kvusta »

S touhle kytičkou si (jako s mnoha) nějak nerozumíme. Sice jí hojně rostou kořeny i pravidelně nové lístky, ale každý nový lístek je malý a jaksi se úplně neotevře. Teď ale rozkvetla - jen nevím, jestli je to od kytky akt zoufalství nebo výraz opatrné spokojenosti.
Přílohy
l.alaorii.jpg
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Neporadím, ale kvítek je moc krásný. Tahle lélie se mi vůbec moc líbí
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

mám ji od jara,byla na špatném korku,tak dostala nový..kořenů přirostlo hodně,snad i listy se trochu zvětšily,ale nic nového nepřirostlo..uvidíme co bude dál...
Ani

Příspěvek od Ani »

Mám křížence L.alaori x C. schroederae (C.m. Alberto Wenzel)..vlastním ji asi 3 roky,krásně narostla,ale květy nikde..je stále v obýváku,evidentně jí nesvědčí v 1. řadě u okna a má ráda vlhko..Co dělám špatně? :cry:
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Ovšem květ je nádherný. Nepomůžu, nemám ji. Ale je fakt krásná
Odpovědět