kvetení
- miro
- Kontaktovat uživatele:
Re: kvetení
noa nejsou tam nahodou zasazene 2 ruzne rostliny a ani o tom nevis? ja nevim, mozna je to blbost, ale nekde jsem cetl ze kvety orchideji meni barvu kdyz rostlina trpi nejakou nemoci, nevim presne jestli houbou nebo virem...
Pekny den.
http://luludi.rajce.idnes.cz/
http://luludi.rajce.idnes.cz/
No a mně zas napadlo,když je rostlinka mladá ještě není třeba silná a proto ta bílá barva.Až dospěje a zesílí tak se může zbarvit do odstínu žluté.Možná je to blbost.....
Tady jsou čerstvé, nepovedené fotky, ale pro názornost postačují.
Nově vykvetlá Blc má dva květy na jedné pahlíze. První květ vykvetl
zelenavě a časem změnil barvu do bíla (do dvou dnů). Druhý květ se
dnes otevřel. Je opět zelenavý. Jde mi o to, že po nákupu rostlina
měla zelenavou barvu až do uvadnutí. V mých podmínkách zbělá velmi
rychle. Nemůže to být absencí některého prvku v zálivce?
Nově vykvetlá Blc má dva květy na jedné pahlíze. První květ vykvetl
zelenavě a časem změnil barvu do bíla (do dvou dnů). Druhý květ se
dnes otevřel. Je opět zelenavý. Jde mi o to, že po nákupu rostlina
měla zelenavou barvu až do uvadnutí. V mých podmínkách zbělá velmi
rychle. Nemůže to být absencí některého prvku v zálivce?
A ještě jeden pohled, aby bylo jasné, že nejde o dvě rostliny,
ale o dva květy na jedné pahlíze
ale o dva květy na jedné pahlíze
Zdravím, takové květní puky mi vytváří Blc.Chia Lin už tři roky a nic....Už jsem jí pohrozila, že půjde z domu. Teď jsem jí dala pod světlo,tak uvidím co na to řekne....Ostatní kvetou celkem pravidelně, ale co se téhle nelíbí to netuším. 
Vladas, květy vypadají opravdu zajímavě. Napadá mě jestli se neprojevil gen nějaké předchozí generace, u kříženců je to obvyklé. Ikdyž moje zkušenosti v tomto směru jsou spíš z té živočišné říše....Jinak ale květy i tak vypadají nádherně
a alespoň se můžeš každý rok těšit na překvapení jakou že barvou tě překvapí teď.
Paphio píše:Zbarvení záleží na taky množství světla.
To je pravdou, ale oba květy mají světla stejně, spíš se domnívám
jestli problém není v absenci nějakého prvku v zálivce (hnojení).
Zelenavá barva by měla nějakou dobu vydržet, tak, jako po koupi.
V současné době vydrží jen dva dny a změní se v bílou. Minulý rok kvetla jen bíle.
- Marion
- Kontaktovat uživatele:
Vladas,sice to není catlea,ale jde o falenák,udělal mě něco podobného,foto 1 lonský rok a foto2 letos.Já to přisuzuji,že se projevil gen jednoho z rodičů
Virens, Radek:
Chtěla bych reagovat na váš příspěvek na stránce 1.
Mám Cattleye teprve první rok, koupila jsem je odkvétající někdy v prosinci či lednu, takže si myslím, že v této době je jejich čas kvetení. Byly docela zubožené, ale některé vytvořily silnou pahlízu s květním pukem. Právě na tyto jsem vsázela, že by kvést mohly... Ale teď právě tyto květní pouzdra začínají žloutnout, takže z toho asi nic nebude
Mate mě ale to, že tyto silné pěkné pahlízy s květ. puky byly vytvořeny již docela brzo- už někdy v červnu.
Myslíte tedy, že může květní puk být vytvořen i třeba půl roku před dobou kvetení dané orchideje?
Chtěla bych reagovat na váš příspěvek na stránce 1.
Mám Cattleye teprve první rok, koupila jsem je odkvétající někdy v prosinci či lednu, takže si myslím, že v této době je jejich čas kvetení. Byly docela zubožené, ale některé vytvořily silnou pahlízu s květním pukem. Právě na tyto jsem vsázela, že by kvést mohly... Ale teď právě tyto květní pouzdra začínají žloutnout, takže z toho asi nic nebude
Myslíte tedy, že může květní puk být vytvořen i třeba půl roku před dobou kvetení dané orchideje?