Kaktusy
Re: Kaktusy
Kaktusy nejsou můj šálek čaje, o tenhle se starám v práci kolegovi. Bude to nějaký voříšek, tak jen tak pro zajímavost.
Zdenka píše:Kaktusy nejsou můj šálek čaje, o tenhle se starám v práci kolegovi. Bude to nějaký voříšek, tak jen tak pro zajímavost.
Určitě je to rod Mammillaria. Škoda že není snímek detailnější, aby byl vidět počet a postavení trnů na areole. Takhle to vypadá na nějakou M. rhodantha nebo carnea.
Thelocactus rinconensis v. freudenbergerii
zaruba píše: Škoda že není snímek detailnější, aby byl vidět počet a postavení trnů na areole. Takhle to vypadá na nějakou M. rhodantha nebo carnea.
Fotila jsem telefonem. Můžu zkusit větší detail, jestli to půjde. Dík za informaci.
Nevím, jestli to bude k rozpoznání. Trny jsou čtyři, rozložené jako na ciferníku hodin - 3,6,9,12.
Zdenka píše:Nevím, jestli to bude k rozpoznání. Trny jsou čtyři, rozložené jako na ciferníku hodin - 3,6,9,12.
Čtyři trny jsou středové- ty vidím zřetelně, ale připadá mi, že na každé areole je ještě několik malých sklovitě bílých trnů okrajových. Pak by šlo o jednu z mnoha forem Mammillaria rhodantha, tato je velmi podobná jedné mé rostlině ze státu Zacatecas, Mex. Pokud tam okrajové trny nejsou tak to bude M. polythele ze státu Hidalgo, Mexiko.
Tak ještě jeden pokus. Ale pokud se to nepovede určit, pusťte to z hlavy, ať se tím nezabýváme do nekonečna. I tak díky za snahu.
Je to M. polythele ze státu Hidalgo, Mexiko. Na tom minulém snímku vypadala ta areolová vata trochu jako okrajové trny, takže jsem si nebyl jistý. Poroste sloupovitě při průměru tak 5-7 cm do výšky cca 40-50cm.
Děkuji za informaci, dám k ní cedulku.
Bude určitě ráda že má jméno