Dendrobium cuthbertsonii

Bulbophyllum, Cirrhopetalum, Dendrobium ...
Odpovědět
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Dendrobium cuthbertsonii

Příspěvek od olaw »

Věro, já nevím, co čekáš. Kořeny od těchto záoceánských společností budou vždy zavadlé. Vem si, jak dlouho ty rostliny jedou do Evropy. Ani to není jejich první zastávka, protože jedou několik výstav a v Drážďanech většinou končí. Taky je podchlazují, aby to celé vydržely.
Pak už je jen na tobě, jak se o ně postaráš. Většinou je třeba se s nimi z prvu trochu víc piplat. Vždy když jsem u nich na stánku vybíral, tak až na extremní případy měly zelenou část naprosto v pořádku a pokud se jedná o rostliny s pahlízou, tak to, že nemá kořeny výstavní, pro ně není takový problém. S růstem nové pahlízy přichází i růst nových kořenů.
Kupoval jsem od nich i rostliny bez zásobních orgánů, jako třeba Dryadelly, Trisetelly a podobné a vždy se bez potíží, i s takto zavadlými kořeny, chytly. ;)
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Pokud vím, většinou to mají zabalené v alobalu, takže není problém si to rozbalit, rozhrnout rašeliník a podívat se, ale kořeny budou tak jako tak zaschlé.
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Když to zaplatíte můžete to třeba vyklepnout z květináče. Nebude-li mít kořeny, dá se usmlouvat lepší cena.
kaacka3

Příspěvek od kaacka3 »

z pokojovek mi přišel normálně v květníčku v rašeliníku
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Z pokojovek jóóó, ale když ho koupíš v Drážďanech od Ecuagenery jako Věra, tak bude v alobalu, v papírovým pytliku, zabalený v rašeliníku a po zatracené dlouhé cestě.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

No vezla jsem rostliny ještě pro jednu paní a měla to vše objednané,takže všechno kontrolovat by byl asi problém,ale tady v Letńanech to udělám určitě....a že jsem si s nima pohrála,to tedy ano,až se manžel zlobil,že nic jinýho nedělám, přijeď se Jardo podívat....Věra
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Věro, že jsi si s ním pohrála, tomu určitě věříme. Ale až si zase budeš pořizovat cuthbertsonii, PŘEDEM si rozmysli, kde ho budeš pěstovat. Podle toho, co píšeš, mu stanoviště měníš velmi často a to je pro rostlinu hodně špatné. Prostě si to nastuduj, je to chladná kytka, tak nevím, proč bys ji měla nosit domů. Nezalitá v pohodě vydrží v zimě kolem 5 C. Horší je to v létě, nechce dlouhodoběji víc než 25 C. Mám jich od Ecuagenery několik, ani jedno nemělo špatné kořeny. Také to chce po nákupu ošetřit, odstranit všechen rašeliník, nechat pořádně ovětrat a pak teprve sázet nebo vyvazovat.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Evo zásíte asi po 2 dnech? A čím to ošetřujete? Masdevalie mi jdou od nich dobře.....no uvidím dnes v Praze co dovezli, jak jsem slyšela tak pěkné chladné kytky a nikde prý měsíc necestovali.....
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

taky mi kvetou
Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Marto, nádhera (a všechny ostatní také)! Pokud budeš chtít, rád je s tebou jednou vyměním 8-)
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Odpovědět