Orchideje Čr a Sr
Re: Orchideje Čr a Sr
Tak u nás v sadu už to taky začíná. Kruštíky teprve začínají vylézat, bradáček asi ukousla zvěř (nechce se mi věřit, že ho pod tím keřem někdo našel a ulomil) a okrotice už nakvétá ...
To ale máte velice zajímavý sad. Taky bych chtěl takový. Nanštěstí rodina sad prodala a teď se hrozně diví, protože jim tam chtějí postavit barák a drbou si hlavu....
Je to vlastně už na kraji CHKO. Věděla jsem vlastně jen o těch kruštících, okrotice a bradáček byly překvapením dne. A za sadem prý také něco roste, jenže tam jsem včera nedošla. Snad se utrhnu příští sobotu, bohužel to nemáme u nosu.
No to já bych se jel klidně podívat taky, na nějakou fotodokumentaci.

-
iwix
- Kontaktovat uživatele:
dnes som bol na vylete v okoli Banskej Bystrice s clovekom, co pozna lokality vyskytu orchidei, tak mozete pozriet nove foky:))))
http://iwix.rajce.idnes.cz/Orchidey_SR/
http://iwix.rajce.idnes.cz/Orchidey_SR/
U nás by se měla nacházet jedna z nejvzácnějších. Rudohlávek jehlancovitý (Anacamptis pyramidalis). Našla jsem na mapce její naleziště, ale je přísně chráněna a její přesná poloha není obyčejným lidem známa. Vykvétá během června a července. Pokusím se ji najít a vyfotit.
Iwix, tak to je tedy přehlídka
Takového průvodce bych taky brala.
Dnes jsem zkotrolovala stav našeho sadu, ale nic nového, krom dalších kruštíků, jsem neojevila.
Dnes jsem zkotrolovala stav našeho sadu, ale nic nového, krom dalších kruštíků, jsem neojevila.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
iwix, krásné rostliny, dobré fotky a sympaťák průvodce - bezva kombinace 
-
iwix
- Kontaktovat uživatele:
Gabča píše:Iwix, tak to je tedy přehlídka![]()
![]()
Takového průvodce bych taky brala.
ten clovek v okruhu asi 2km - na velmi peremenlivych biotopoch /nadmorska vyska od 500-1100m.n./ pozna uplne presne miesta, sam by som marne hladal, hlavne hmyzovniky su velmi nenapadne. cypripedia este len zacinaju, o nejake 2tyzdne sa tam asi vyberieme znovu nieco nafotit.