Orchideje Čr a Sr

Byli jste na přírodních stanovištích a chcete se o svoje zážitky podělit? Chystáte se na cesty a sháníte informace?
Odpovědět
zuzana

Re: Orchideje Čr a Sr

Příspěvek od zuzana »

Dosť nekvalitné fotky z posledného výletu po okolí:
Přílohy
P1010253.JPG
P1010269.JPG
P1010274.JPG
Gabča

Příspěvek od Gabča »

Tak u nás v sadu už to taky začíná. Kruštíky teprve začínají vylézat, bradáček asi ukousla zvěř (nechce se mi věřit, že ho pod tím keřem někdo našel a ulomil) a okrotice už nakvétá ...
DSC00659.JPG
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

To ale máte velice zajímavý sad. Taky bych chtěl takový. Nanštěstí rodina sad prodala a teď se hrozně diví, protože jim tam chtějí postavit barák a drbou si hlavu....
Gabča

Příspěvek od Gabča »

Je to vlastně už na kraji CHKO. Věděla jsem vlastně jen o těch kruštících, okrotice a bradáček byly překvapením dne. A za sadem prý také něco roste, jenže tam jsem včera nedošla. Snad se utrhnu příští sobotu, bohužel to nemáme u nosu.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

No to já bych se jel klidně podívat taky, na nějakou fotodokumentaci. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
iwix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwix »

dnes som bol na vylete v okoli Banskej Bystrice s clovekom, co pozna lokality vyskytu orchidei, tak mozete pozriet nove foky:))))
http://iwix.rajce.idnes.cz/Orchidey_SR/
Kyra

Příspěvek od Kyra »

U nás by se měla nacházet jedna z nejvzácnějších. Rudohlávek jehlancovitý (Anacamptis pyramidalis). Našla jsem na mapce její naleziště, ale je přísně chráněna a její přesná poloha není obyčejným lidem známa. Vykvétá během června a července. Pokusím se ji najít a vyfotit.
Gabča

Příspěvek od Gabča »

Iwix, tak to je tedy přehlídka :o :o :o Takového průvodce bych taky brala.
Dnes jsem zkotrolovala stav našeho sadu, ale nic nového, krom dalších kruštíků, jsem neojevila.
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

iwix, krásné rostliny, dobré fotky a sympaťák průvodce - bezva kombinace :lol:
iwix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwix »

Gabča píše:Iwix, tak to je tedy přehlídka :o :o :o Takového průvodce bych taky brala.
Dnes jsem zkotrolovala stav našeho sadu, ale nic nového, krom dalších kruštíků, jsem neojevila.

ten clovek v okruhu asi 2km - na velmi peremenlivych biotopoch /nadmorska vyska od 500-1100m.n./ pozna uplne presne miesta, sam by som marne hladal, hlavne hmyzovniky su velmi nenapadne. cypripedia este len zacinaju, o nejake 2tyzdne sa tam asi vyberieme znovu nieco nafotit.
Odpovědět