Rašeliniště

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
Zdenka

Re: Rašeliniště

Příspěvek od Zdenka »

To je fakt paráda. :shock:
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Pavle, musím konstatovat, že důležitá je dostatečná velikost (čím větší tím, lepší). Další důležitá věc je výběr samotné rašeliny. Dnes už vím, že nejlepší je tak zvaná bílá rašelina. Pokud toto vše splníš, tak není žádný problém. Důležité je také plné slunce. Sarracenia purpurea subsp. purpurea roste bez problémů. Sarracenia flava také. Pinguicula grandiflora roste taky výborně. Horší je to s rosnatkami. Drosera rotundifolia už na rašeliništi není, Drosera intermedia také ne. Vše mi vytahali kosáci, takže by to chtělo nějakou síť proti ptákům. Není to ale nejvzhlednější. Zbyla už jen Drosera filiformis a tu mám taky už jen poslední rostlinu. Kosáky přetrhnu jak hada. :lol: Buďto to chce takové to plastové jezírko a nebo rovnou jezírkovou plachtu. Optimální velikost by mohla podle mě být tak 1,5x1 metrů a více....
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

olaw píše:Pavle, musím konstatovat, že důležitá je dostatečná velikost (čím větší tím, lepší). Další důležitá věc je výběr samotné rašeliny. Dnes už vím, že nejlepší je tak zvaná bílá rašelina. Pokud toto vše splníš, tak není žádný problém. Důležité je také plné slunce. Sarracenia purpurea subsp. purpurea roste bez problémů. Sarracenia alata také. Pinguicula grandiflora roste taky výborně. Horší je to s rosnatkami. Drosera rotundifolia už na rašeliništi není, Drosera intermedia také ne. Vše mi vytahali kosáci, takže by to chtělo nějakou síť proti ptákům. Není to ale nejvzhlednější. Zbyla už jen Drosera filiformis a tu mám taky už jen poslední rostlinu. Kosáky přetrhnu jak hada. :lol: Buďto to chce takové to plastové jezírko a nebo rovnou jezírkovou plachtu. Optimální velikost by mohla podle mě být tak 1,5x1 metrů a více....

To je fakt, kosi to na jaře vždycky roztahaj, vlastně cokoli co zůstane delší dobu vlhké, nebo je v tom mech, letos krom rašeliniště rozhrabali i Bletillu mrchy :evil:
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Já děkuju za inspiraci :D . Do něčeho podobného se asi pustím.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
orchidejky

radzak píše:Já děkuju za inspiraci :D . Do něčeho podobného se asi pustím.

Já to očuměl od Jardy, jen ten prostor mám fakt moc omezenej, takže zednická vana by se mi líbila, ale nevešla by se sem :mrgreen:
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Je to málo Romane. Ale bazén to jistí. :lol: :lol: :lol:
orchidejky

olaw píše:Je to málo Romane. Ale bazén to jistí. :lol: :lol: :lol:

To se mi ták líbílo, úplně jsem to viděl ;)
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Romane, to je nádhera ! Nějaké semenáče špyrlic jsem dostala a od nějakých jsem dostala semínka. To jsou ještě fakt mimina, ale vzešly. doufám, že je dovedu také do tohoto stavu.
Odpovědět