Dendrobium phalaenopsis
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Re: dendrobium phalaenopsis
Já letním jen odolné, Vysočina není Thajsko či Florida, takže jen cymbidko a některé další chladnomilné a temperované.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Tyto hybridy ven vůbec nepatří. To že někomu během července a srpna něco přirostlo nic neznamená. Vytahovat to na dva měsíce je blbost protože zbytek roku to stejně je na parapetu a tam je tomu dobře.
Karlos píše:Tyto hybridy ven vůbec nepatří. To že někomu během července a srpna něco přirostlo nic neznamená. Vytahovat to na dva měsíce je blbost protože zbytek roku to stejně je na parapetu a tam je tomu dobře.
Tak, tak, taky jsem k tomu po pár letech letnění dospěla,letos asi vyhodím jen cymbo, protože pak ty kytky do dalšího léta dávám dokupy.A teploty se střídají i na tom parapetu, protože se většinou celé léto trvale větrá
toto je z roku 2008
a z března 2010, už ho musím spoutávat, jinak má pomalu metr v průměru, kvete snad nepřetržitě, jen jeden stvol odkvétá, už jede další. Anipřesazení mu nevadilo. Je to fakt nezmar. Ale jiné barvy mi nejdou.
a z března 2010, už ho musím spoutávat, jinak má pomalu metr v průměru, kvete snad nepřetržitě, jen jeden stvol odkvétá, už jede další. Anipřesazení mu nevadilo. Je to fakt nezmar. Ale jiné barvy mi nejdou.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Popravdě, tyhle fialové jsou taky asi nejodolnější a nejproduktivnější - ostatně řezané se prodávají hlavně ialové, ještě tak občas bílé. Taky mám podobné.
Já se chci zeptata ohledně Dendr. phalenopsis na zimování...dáváte ho do chladnější místnosti či necháte v teple...Já je letos nechala v teple a jak to tak vypadá, tak asi nepokvetou...
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Tyto odrůdy jsou teplomilné, vegetí + - celoročně a výraznější snižování teplot se jich netýká!
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, dendra phalaenopsis se neletní a neklidní 
- drroman
- Kontaktovat uživatele: