Pescatorea
Re: Pescatorea
Taže mojí se moc dobře nedaří,začaly se jí dělat černé tečky na listech kolem to zežloutlo a opadlo.Začíná se tlačit další asi list.Myslím,že jsem to přepískla s tou vlhkostí,když jsou ty mrazy tak moc teda nevětrám..Prostě jsem si hezky zadělala,ale už dávám pozor a hlídám zálivku... 
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
jana23 píše:... Mohla by Pescatorea species být odolnější do bytu? ...
Jano, species je v překladu druh. Mělo by to tedy znamenat, že se jedná o blíže neurčený pravděpodobně čistý druh. Může se však stát, že bude takto označený i blíže neurčený hybrid. V takovém případě je tedy obtížnější určit pěstební podmínky než u správně určených rostlin.
hezký den
Pavel
Tak přátelé, jak jsou na tom vaše Pescatorey a Bolley? Mohu říct, že roste statečně, ale ta flekatost tam jaksi už je. Bohužel jí nemohu pěstovat celoročně venku, jako na Madeiře.
Určitě je to mou vinou, protože při mém zběsilém mlžení rozprašovačem si nedávám dvakrát pozor, kam to leju.
No, zatím roste dobře a dnes se dokonce otevřel květ.

Určitě je to mou vinou, protože při mém zběsilém mlžení rozprašovačem si nedávám dvakrát pozor, kam to leju.
Jak jsem s touto kytičkou začala,tak sem skončila
Začaly jí hnědnout až černat listy.Když se utvořilo nové listový do týdne zhědlo a opadlo.Absolutně nevím co jsem dělala špatně,už odešla nadobro.Hodně mě tento neúspěch mrzí..Jardo,tobě přeju at ti krásně roste a kvete i nadále.Máš ji krásnou!Já už se do ní raději pouštět nebudu a budu se těšit aspon z vašich hezkých kvetoucích fotek. 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
olaw píše:Tak přátelé, jak jsou na tom vaše Pescatorey a Bolley? Mohu říct, že roste statečně, ale ta flekatost tam jaksi už je. Bohužel jí nemohu pěstovat celoročně venku, jako na Madeiře.![]()
Určitě je to mou vinou, protože při mém zběsilém mlžení rozprašovačem si nedávám dvakrát pozor, kam to leju.![]()
![]()
Jardo, je krásná, to se ti teda povedlo. Ještě prozraď, co to máš za substrát.
Je to strouhaná kůra stromové kapradiny. Teď ale nevím jaké. Pochází z Austrálie a Nového Zélandu.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
olaw píše:Je to strouhaná kůra stromové kapradiny. Teď ale nevím jaké. Pochází z Austrálie a Nového Zélandu.
něco jako korek ?
Jardo, ta je nádherná. Já mám Bolleu od února, chvíli to nevypadalo, přišla od Ecuagenery krásně narostlá a během 14 dní se zmenšila na polovinu - opadaly jí listy, zhnědly a upadly. Moc šancí jsem jí nedávala, ale ustála to, obrazila novýma krásnýma kořenama a má 6 nových pahlízek. Tak snad to bude o.k. Jinak velká gratulace.
Evi, měla by to pravděpodobně být Cyathea cooperi. Teda alespoň píší, že je na Madeiře rozšířená. Tu kůru vyloženě strouhají a tím vzniká takový prach. Člověk by řekl, že v tom orchideje neporostou, ale mám odtamtud takhle Gongoru (ta jede jako blázen) a tuhle Pescatoreu. Myslím, že se z toho dělá ten epiweb, ale s jistotou to nevím. Snad z jiné kapradiny.
Každopádně v tom měli skoro všechny orchideje, snad jen Cattleye ne, prý se jim jediným to nelíbí. Vše naloženo ve vodě.

Každopádně v tom měli skoro všechny orchideje, snad jen Cattleye ne, prý se jim jediným to nelíbí. Vše naloženo ve vodě.
Tak k těmhle rostlinám jsem zatím moc důvěry nepojal. Mám dojem, že by u mne dlouho nevydržly, protože bych je za krátkou dobu umořil. Jardo, ať ti i nadále takhle pěkně roste