hanka2 píše:Nikdy není pozdě..Je fakt moc krásná,nádherná kombinace barev...Gratuluju!
Děkuju, jsem zvědavej jak pokvete letos, jestli nějaký ty kvítky přibydou, líbí se mi dy obalené trsy lycast
hanka2 píše:Nikdy není pozdě..Je fakt moc krásná,nádherná kombinace barev...Gratuluju!
Teta píše:Na jaře jsem zakoupila dle štítku Ida reichenbachii var. hibrido japon od Ecuagenery.
Začal jí růst nový výhon - ten má teď asi 15 cm. Co mě ale překvapilo, že z prostředka tohohle výhonu se tlačí květ - zatím se nedostal úplně ven, barva je do růžova. Jsem z toho jelen - protože jsem si myslela, že Lycasty kvetou z báze starší pahlízy, když raší nová. Tak to alespoň spořádaně dělá mé Lycaste suaveolens. Zkusím sem hodit v pondělí foto - zítra jedu na školení, tak asi nestihnu.
Máte někdo tento druh?
Díky za odp.

Katka píše:hmmm, tak to jsem zvědavá, jak si to pak určíte, až to úplně rozkvete.
Dotaz: Ida je synonymum pro lycastu? Na orchidspecies je to zmatečné - v synonymech u lycasty Idu nemají, ale Ida reichenbachii udávají jako synonymum Sudamerlycaste reichenbachiiale fotka je všude úplně stejná. to jsem z toho jelen
![]()
A ta barva - třeba to vysvětluje termín "hibrido Japon" - ti přece jsou na hybridizaci lycast zatížení.
To může být jen náhodná nepravidelnost. Jednou mi obyčejné Oncidium Sweet Sugar taky vykvetlo z vrcholu pahlízy a ne ukázněně za listenem od báze a momentálně mi takhle kvete jedno cymbidium.Teta píše:Ale proč roste květ z prostředka? S čím se to asi zkřížilo? Jsem jelen....