Vídeň 2012
Re: Vídeň 2012
Butka,
s tím se tato firma moc hlavu neláme. To jsou zkušenosti a pokud si něco vyhlídnete dopředu a objednáte můžete to na místě kdykoliv odmítnout. Rostlina bez kořenů nebo neadekvátně malá. Ale musím říct, že měl prodávající tentokrát pravdu když tvrdil od zabalení sem (Vídeň) 5 dní. A kořeny v pefektním stavu o proti několika letům zpět. Měli s tím v minulosti hodně problémů a spoustu reklamací. Ostatní jihoamerické firmy jsou o dvě délky zpět.
s tím se tato firma moc hlavu neláme. To jsou zkušenosti a pokud si něco vyhlídnete dopředu a objednáte můžete to na místě kdykoliv odmítnout. Rostlina bez kořenů nebo neadekvátně malá. Ale musím říct, že měl prodávající tentokrát pravdu když tvrdil od zabalení sem (Vídeň) 5 dní. A kořeny v pefektním stavu o proti několika letům zpět. Měli s tím v minulosti hodně problémů a spoustu reklamací. Ostatní jihoamerické firmy jsou o dvě délky zpět.
Brala som od nich cattleyu maximu a velmi ma prekvapilo aka je velka! Kvetne puzdra na dvoch pahluzach a pahluz asi 10. Skusim to teda risknut a do Budapesti nic neobjednavat. Ak budu mat c. rex, tak nevaham!
Ozaj, dufat, ze by kvetne puzdra vydrzali asi velmi nemam, vsak? (kupila som ju volnokorennu).
Ozaj, dufat, ze by kvetne puzdra vydrzali asi velmi nemam, vsak? (kupila som ju volnokorennu).
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Petr48 píše:...Roellke prodával Paph.ceveranum, s květem za 12.50.Tak a teď bude asi diskuse.On něco mlel o japonském klonu.Zkrátka rostlina má růžici asi 8cm,stonek do10cm a to poupě má na délku 3.5cm.Druhá rostlina je o fous větší,růžice má 9 cm a stonek s dvěma poupaty!Nechal jsem vše být,počkám jak to vykvete,pak dám fotku.Každopádně pan google o těchto rostlinách moc neví,nějaká fotka,květu a habitusu není.Tak co s tím?
Kámoška ho také koupila. Dle Kew je Paphiopedilum cerveranum Braem, Orchidées Cult. Protect. 38: 28 (1999) synonymum platného pojmenování Paphiopedilum appletonianum (Gower) Rolfe, Orchid Rev. 4: 364 (1896). V roce 2007 ho zkusili popsat ještě jako varietu Paphiopedilum appletonianum var. cerveranum (Braem) O.Gruss & Roellke, Orchid. Atlas: 286 (2007).
Na podzim jsem tuto rostlinu fotil u jednoho moravského pěstitele (pouze květ
Hezký den
Pavel
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Butka píše:Ja mam tiez otazocku - firma Ecuagenera tam predavala cattleyu rex. Stala 30e, ale ked som si ju pozrela na nete v ich ponuke, tak tam ju maju za 35. Myslela som, ze to na vystave bude drahsie, ze si prirataju nejake postovne, balne, CITES a ja neviem co, ale nie ze bude lacnejsie. Pojdu aj do Budapesti, mam si rastlinu zajednat alebo sa mam spolahnut, ze ju budu mat tam a lacnejsiu? Preco bola na vystave lacnejsia oproti internetu?
butka, v jejich nabídce jsou ceny v dolarech a jejich přepočty jsou občas víc než záhadné. 35(US dollar) * 1,22(balné, CITES, atd.) * 0,7(přepočet z dolaru na €) = 30€, takže to tak odpovídá.
Zahadne prepocty to teda su! Prave som si uvedomila, ze tu c. maximu co som u nich kupila za 25e, maju v ponuke za 15e. Ale rex maju presne opacne - na vystave 30, na internete 35. Zvlastne, nevadi, rastlinku chcem, aspon budem mat srdce na mieste. 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Butka píše:Zahadne prepocty to teda su! Prave som si uvedomila, ze tu c. maximu co som u nich kupila za 25e, maju v ponuke za 15e. Ale rex maju presne opacne - na vystave 30, na internete 35. Zvlastne, nevadi, rastlinku chcem, aspon budem mat srdce na mieste.
v jejich nabídce to je určitě v dolarech.
toto bola moja prvá výstava orchideí,zobral ma tam manžel,vo Viedni pracuje.Výstava je úžasná,stojí za to cestovanie.Veľmi som chcela nejaké botanické dendrobie,kúpila som si D.loddigesii,D.trantuanii a neodolala som Brassavole flagellata,Dúfam,že sa im u mňa bude páčiť
Ja sa pridávam. Výstava nádherná, výber velký, mňa však trošklu prekvapili vyššie ceny u niektorých afrických orchideí, takže tie som nakoniec nekúpila. A samozrejme sa mi zdali drahé aj hybridné phaleonopsisy typu Baumax. Ludia ich tam síce kupovali, najmä mini, ale za tú cenu sú kdekolvek a často lacnejšie. Rozhodovala som sa aj pri Brassadii Orange Delight, no nakoniec som si na naliehanie mangela kúpila Rossioglosum Grande, ale tvrdili mi, že to nie je čistá botanika
. Aspoň sa bude lahšie pestovať
Každopádne krásna velká zdravá rastlina so 7 pukmi, veľký trs pahlúz, ked vykvitne nafotím, prvý kvet sa začína pomaličky otvárať. A druhú rastlinu som si kúpila vzrastom menšiu - mala by to byť botanické epidendrum schomburgkii alebo jej veľmi podobné Epidendrum pitanga Campacii, predavač to presne nevedel
(alebo som ja nerozumenla
) Od schomburgkii by som čakala viacej kvetov na výhone, ale zase rastlina je rozrastená a pekne jej aj prirastá nový výhon a kvetné stonky sú 3. Tiež som vyberala s pukmi, lebo bola najkrajšia raslina. Zatial neopadol žiaden, tak dúfam, že sa ukáže v plnej kráse.
Chcela by som sa opýtať, kde kupujete Stanhopei, lebo na výstave sa mi za tú cenu zdali malinkaté a stav nič extra....možno má niekto iný názor, ale ked som videla na fotkách akú ju má HAKi, tak ma zaujíma v akej velkosti a u koho sa dajú kúpiť za rozumnú cenu aspoň trošku väčšie než v 5 cm kvitináčiku za 15-16 Eur. Budem rada za tip.
Chcela by som sa opýtať, kde kupujete Stanhopei, lebo na výstave sa mi za tú cenu zdali malinkaté a stav nič extra....možno má niekto iný názor, ale ked som videla na fotkách akú ju má HAKi, tak ma zaujíma v akej velkosti a u koho sa dajú kúpiť za rozumnú cenu aspoň trošku väčšie než v 5 cm kvitináčiku za 15-16 Eur. Budem rada za tip.
...Delight, no nakoniec som si na naliehanie mangela kúpila Rossioglosum Grande, ale tvrdili mi, že to nie je čistá botanika. Aspoň sa bude lahšie pestovať
No tak to grande se nebude určitě pěstovat lehčeji a co se týká Stanhopea tak to je běžná věc. Například u Schwertera se v těchto velikostech pohybují cenově cca od 7 Euro. Když jsem prodával Stanhopeu oddělenou (květuschopnou ) tak za 400-450Kč. Málokdo je dělá kvůli velikosti rostlin.