Paphio píše:Je to první kvetení, květ bych dal do vázy aby se rostlina nevysílila.
Jasně já vím -už se stalo .Je to teda trochu nepopulární způsob pěstování ale přesto už je první květ ustříhnut.Posílám o tom i foto a všem děkuju za chválu -ale žádný zázrak to myslím není.
Patří k nejhezčím křížením z fousatých papučí. Konkurovat by mu mohlo P. Prince Edward of York, mě se moc líbí tmavé, téměř černé výpěstky adductum (anitum) x rotschildianum. Moje rostlina je dost velká, snad se do 1-2 let dočkám. Obě křížení má Elsner, viz http://www.elsner-orchideen.de/start.htm. Má taky anitum x philippinense, to mi už kvetlo.
Taky se mě líbí myslela jsem že bude víc květů-no kdo si počká ten se prý dočká.Bylo zajímavé pozorovat jak se tzv."fousy"dostávají -tlačí ven z poupěte.
Tuhle kytku mám od 10.11.06 kdy jí byly asi 3roky.Souhlasíte ,že po takový době vznikne jakési sblížení no….pokvete podruhé a ve mně vždycky hrkne .Květní pouzdro má tmavou barvu a já se bojím vždycky ,že je to hniloba .Pafíčko žije v ložnici na jižním okně co počasí dá to má.Bylo už řečeno jasný -jen opakuju i květ a doufám že nebude jen jeden
Pro ty kteří ještě koukají na fórum a neutekli asi na Facebook kde je zřejmě volnější morálka …No k věci.Mám dvě poupátka ,až tak nic moc to není ale jestli to bude takto vzestupně pokračovat –bude to jiná-HA HA .Snad tohle křížení není tak náročné na světlo protože tohle pafíčko nepřisvětluji.
jj Haki, máš pravdu, všichni emigrovali na ksichtoknížku ale jinak Ti co tu ještě zůstali se jistě velice těší na fotky rozkvetlé rostliny Hezký den Pavel