Evo a kde myslíš, že je chyba?
Ve špatné organizaci, propagaci, nezájmu veřejnosti nebo jinde?
Docela jsem o tom přemýšlela. Neumím určit příčinu toho neúspěchu, na to si netroufám. Přiznám se, že když jsem jela na první ročník, byla jsem nadšená z možnosti nákupu, ale je nutno říct, že jsem do té doby nikdy nebyla na zahraniční výstavě. Druhý (loňský) ročník byl pro mě zklamáním, pozitivní bylo jen to, že jsme akci pojali jako sraz několika přátel z fóra.
Na letošní ročník nejedu. Hlavní důvod jsou zdravotní problémy, ale když to čtu, nejela bych ani tak.
Jen se zamýšlím nad tím, jaká je naděje, že bude ročník další. Přežije Orchidea Bohemica? Otázka je, jestli je vhodné udržovat při životě něco, co za moc nestojí a (podle mě) ani nemá perspektivu.
Hovořilo se tu o PeruFloře, její účast tu někdo sváděla na vnitropolitické změny v Peru. Myslím, že je to nesmysl, protože pokud vím, loni v Peru žádné změny nebyly a PeruFlora se zachovala stejně. Německé firmy nemají o Orchidea Bohemicu zájem a Ludo to po loňských zkušenostech odpískal. Je to jasné, kšeft je kšeft.
Organizaci výstavy zaštiťuje ČOS, když jsem se na pana Kratochvíla před třemi týdny obrátila s jednoduchým dotazem, neodpověděl, přestože jsem použila oficiální kontaktní email z webovek výstavy.
Je mi jasné, že organizace takového projektu není jednoduchá, přesně jak píše Roman. Ale přesto si myslím, že Orchidea Bohemica byla "ušita horkou jehlou", s velkýma očima, ale bez kvalitního zabezpečení jak prodejců, tak exponátů, ale taky bez náležité propagace a organizace. Pochopila jsem první ročník, chápu zklamání z druhého, naprosto nerozumím tomu, proč se koná letošní.