vkládání fotek

olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: vkládání fotek

Příspěvek od olaw »

Jak už výše bylo psáno, nejlepší způsob je používání skladu obrázků.
:arrow: http://sklad.obrazku.cz/
Obrázek se pouze vloží a nahraje. Lepší je obrázky zmenšit na nejpoužívanější velikost rozlišení a to je 1024x768. Menší fotografie se nahrávají rychleji (nemají takovou datovou velikost). Pak ta nejdůležitější část je, po nahrání obrázku do skladu obrázků, se objeví několik možností (kódy), jak fotku a kam vložit. Do fór se používá klikatelný kód pro fórum. Celý kód označte a zkopírujte. Pak už stačí do rozepsané zprávy dát vložit. Pozor, důležité je mít kód oddělený mezerou, jinak se objeví akorát celý kód a ne fotografie. Upozorňuji, že je to dobře použitelné i do soukromých zpráv. A jak výše píše Pavel Heger, nezabírá to místo.....
Marenka

Příspěvek od Marenka »

olaw píše:Jak už výše bylo psáno, nejlepší způsob je používání skladu obrázků.
:arrow: http://sklad.obrazku.cz/
Obrázek se pouze vloží a nahraje. Lepší je obrázky zmenšit na nejpoužívanější velikost rozlišení a to je 1024x768. Menší fotografie se nahrávají rychleji (nemají takovou datovou velikost). Pak ta nejdůležitější část je, po nahrání obrázku do skladu obrázků, se objeví několik možností (kódy), jak fotku a kam vložit. Do fór se používá klikatelný kód pro fórum. Celý kód označte a zkopírujte. Pak už stačí do rozepsané zprávy dát vložit. Pozor, důležité je mít kód oddělený mezerou, jinak se objeví akorát celý kód a ne fotografie. Upozorňuji, že je to dobře použitelné i do soukromých zpráv. A jak výše píše Pavel Heger, nezabírá to místo.....

Tak problém bude asi s tím zmenšováním, jinak dělám vše podle návodu
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Takže používáte sklad obrázků? Bohužel teď mají nějaké potíže na serveru, takže se fotografie nezobrazují a ani nejdou vkládat. Většinou problémy řeší docela rychle.....
Marenka

Příspěvek od Marenka »

olaw píše:Takže používáte sklad obrázků? Bohužel teď mají nějaké potíže na serveru, takže se fotografie nezobrazují a ani nejdou vkládat. Většinou problémy řeší docela rychle.....

Jsem tady nová, tak se učím, šla jsem přes sklad obrázků, ty fotky se u příspěvků normálně objevily ale teď to trvá, než se zobrazí, ale to mi dělá i obrázek od HAKI. Snad to dají do kupy a bude to v pořádku
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Vzhledem k tomu, že jsem dospěl k názoru, že doposud povolený rozměr vkládaných fotografií může být klidně větší, polovuji o této chvíle vkládání obrázků o maximální velikosti 1000x800px. Maximální velikost vkládaného souboru 200kB zůstává zachována.
Hezký den
Pavel
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

To je rozumné. V podstatě není problém užívat větší komrimaci. Tohle rozlišení má dostatečnou kvalitu i při poloviční velikosti souboru, i menší.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Jo jo, konečně můžu vypustit ten zatím velmi nestabilní sklad obrázků. 8-) 8-)
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Mám radost, že máte radost :mrgreen:
Hezký den
Pavel
vocabolo
Kontaktovat uživatele:

fotky

Příspěvek od vocabolo »

rozhodl jsem se již více zde nepřispívat formát i velikost fotek zde mně dosti nevyhovuje, komu se příčí soc. síť facebook mohl by zhlédnout nové přírůstky nejen na oficiálních stránkách arboreta(ten formát je ještě větší děs 640*480) i na téhle adrese:
http://rtaraba.rajce.idnes.cz/Sbirka_orchideji_Mendelu/
drroman
Kontaktovat uživatele:

fotky

Příspěvek od drroman »

krásné fotky,jen na rajceti jsou nějak automaticky ořezané na menší rozlišení než je originál - na jiných galeriich se ukládají fotky i v plném rozlišení
Odpovědět