Dendrobium cuthbertsonii
Re: Dendrobium cuthbertsonii
Já myslím,že moje cutbersonii jde do háje,,,,můj názor je ten,že rostlina byla ve špatném styvu a to horko i když jsem se snažila .....smůla...příště jedině od Pokojovek nebo oddělek od někoho
Gratulka a držím palce
Kačko asi jsi měla pěknou rostlinku a ne takovýho chcípáka jako já od Ecuagenery.....můžeš mi napsat kde ho teď máš? Já ho na noc dávám dovnitř a ráno ven,až se opravdu ochladí tak bych ho zkusila do vitríny, proudí tam vzduch a je tam vlhkost 90ˇ...třeba se vzmátoří,ale mělo blbé kořínky od začátku a takovejch peněz.....
Dávat rostlinu jako D. cuthbertsoni přes den ven a na noc dovnitř je chyba. Popírá to přirozený teplotní stav který je v přírodě. Ve dne tepleji jak v noci. Pokud je ve dne venku teď 15 °C a v domě 20°C je to obrácené a rostlinu to může spolehlivě
odrovnat. Jedině ji dávat asi do ledničky.
Už jsem viděl skleník kde takto pěstoval Cattleje a z 300 rostlin kvetlo snad 10 ks. Jsou to tvrdé rostliny.
odrovnat. Jedině ji dávat asi do ledničky.
virens píše:Dávat rostlinu jako D. cuthbertsoni přes den ven a na noc dovnitř je chyba. Popírá to přirozený teplotní stav který je v přírodě. Ve dne tepleji jak v noci. Pokud je ve dne venku teď 15 °C a v domě 20°C je to obrácené a rostlinu to může spolehlivě
odrovnat. Jedině ji dávat asi do ledničky.Už jsem viděl skleník kde takto pěstoval Cattleje a z 300 rostlin kvetlo snad 10 ks. Jsou to tvrdé rostliny.
Virens, to dávám jen do místnosti kde se netopí a je tam cca 10st a na den jdou ven do stínu.....
Kačko,už se těším na květy..
Věrko, mám ho z loňska z pokojovek, kupované rok do květu.
Jinak už je asi týden doma. Takže zimní zahrada a teploty 10-20 stupňů.
kaacka3 píše:Věrko, mám ho z loňska z pokojovek, kupované rok do květu.
Tak já ho tedy zkusím dát do skleníku,když pojde nedá se nic dělat a když nevidíš kořeny při koupi není to moc dobrý....reklamovala jsem ho a přivezou mio ho do Letňan,ale pokud nebude mít dobré kořeny tak ať si ho odvezou....
Věra píše:kaacka3 píše:Věrko, mám ho z loňska z pokojovek, kupované rok do květu.
Tak já ho tedy zkusím dát do skleníku,když pojde nedá se nic dělat a když nevidíš kořeny při koupi není to moc dobrý....reklamovala jsem ho a přivezou mio ho do Letňan,ale pokud nebude mít dobré kořeny tak ať si ho odvezou....
no jenže zkontrolovat kořeny je docela problém ..... těžko ti dovolí vyklepnout ho z květináče. Nechceš ho zkusit objednat z pokojovek? Mají ho tam a pan Kacerovský jede ještě v říjnu....