Míra píše:Tak žluťásek vykvétá, ještě chybí cca 8 květných stvolů k rozvinutí ale i tak je to paráda.
Pane Mandlík, mohu se zeptat jak jste se k rostlině choval po odnesení na zimní stanoviště? Nechal jste ji na sucho až do násady poupat nebo ji občas zaléval? A venku jste ji nechal do jakých teplot? Děkuji za případné odpovědi.
Míra píše:Tak žluťásek vykvétá, ještě chybí cca 8 květných stvolů k rozvinutí ale i tak je to paráda.
Pane Mandlík, mohu se zeptat jak jste se k rostlině choval po odnesení na zimní stanoviště? Nechal jste ji na sucho až do násady poupat nebo ji občas zaléval? A venku jste ji nechal do jakých teplot? Děkuji za případné odpovědi.
Také mi rozkvetl tento druh.Navíc je to kytka,která má příběh a o to větší má pro mě cenu. Získal jsem tuto rostlinu před zhruba třemi lety od pana Zákosteleckého z Homolí.Byl tenkrát nemocen a zbavoval se části své sbírky. Rostlinu mi předala jeho paní v Č.Budějovicích.Netuším,jak se dále vyvíjel jeho zdravotní stav a jak je na tom nyní.Webové stránky Květy z Luční jsou ale nedostupné.Myslím,že pro orchidejářě je to veliká škoda,protože tento pán vždy neměl problém se o své zkušenosti podělit s ostatními(Např.Zkušenosti s brachypetaly atd),což nebývá vždy pravidlem.Vždy,když tuto rostlinu vezmu do ruky,vzpomenu si,že je od Radzaka.Velice děkuji.