Stanhopea tigrina
Re: Stanhopea tigrina
je nadhernaaaa..vsetky su krasne 
Tak už kvete třetí den a stále ještě neodkvetla. Zjistil jsem, že když jsou velké pahlízy a více se zalévá tak kvetou tigriny až tři dny. Délka kvetení je úměrná době kdy květ vycucne pahlízu z níž vyrůstá. Samozřejmě je to závislé i na počasí.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
zaruba píše:Tak nevím jestli je to S. tigrina, tigrina v. rubra nebo nigroviolacea. Pro mne je to zajímavá červenožlutá tigrina z Konopiště a dnes se uráčila rozkvést
nigroviolacea je hodně tmavá. Zvláště tmavý klon mají v Liberci nazývají ho Mefistotele.
Paphio píše:zaruba píše:Tak nevím jestli je to S. tigrina, tigrina v. rubra nebo nigroviolacea. Pro mne je to zajímavá červenožlutá tigrina z Konopiště a dnes se uráčila rozkvést
nigroviolacea je hodně tmavá. Zvláště tmavý klon mají v Liberci nazývají ho Mefistotele.
Četl jsem to v knize o orchidejích od Studničky. Pak jsem na jejich stránkách našel fotky jejich tigrin v květu, ale žádná z nich mne nezaujala. Možná ale neměli zrovna tuhle nafocenou. Je mi to ale divné, protože takovou atraktivní formou bych se hned chlubil. Tak nevím co se s ní stalo.
Míra píše:Plně rozkvetlá.
Krásné kvetení té rubry.
Mohu se zeptat? Mě připadá jako by na tomto snímku měly dva květy v popředí jinou tu tmavou barvu v květu, než ty zbylé čtyři. Je to tím, že máte zasazené v jednom košíku dvě odlišné formy, nebo je to pouze něco co nastalo focením?
Bohužel se mi v citaci neotevřel snímek, ale je čtyři příspěvky nad tímhle.
Ne pane Zárubo. Kvetou jen dva květy ostatní jsou poupata a ty dva květy jsou na jednom stvolu, takže dvě rostliny jsou vyloučeny. Je to tím, že jak visí pod stromem, tak při foceni jde na ten světlejší květ přímo slunce, a protože je to foceno zepodu, tak ten květ, který je prosvětlen sluníčkem se zdá světlejší.