Skalka a skalničky
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Skalka a skalničky
Hezký den. No to už mě lanařil Jarda Šnicer. Jenže u Mexika je trochu problém s mrazuvzdorností. Snad nějaké pahorkatiny na hranicích s USA, to ale abych si vzal neprůstřelnou vestu, a nebo pod Orizabou. Asi zůstanu věrný svým osvědčeným destinacím od Pyrenejí k TianShanu
Kaktusy tam sice nejsou, ale sukulentů už mám pěknou sbírku.
S tou mrazuvzdorností asi problém bude, to máte pravdu. Jinak ale je tam všechno pěkně pohromadě. Kaktusy, Tillandsie, Orchideje, cibuloviny, sukulenty, skalniček spousta. Někde jsem četl, že v Mexiku se vyskytuje asi 1/10 všech rostlinných druhů na zemi. Podle nadmořské výšky je možno si vybrat klimatický pás a to od mořské hladiny až po věčný sníh. Podle srážek zase od tropického pralesa po pravou poušť. Ta variabilita rostlinstva je neskutečná a domorodci přívětiví
Tak dám alespoň několik snímků skalniček a kaktusů- snad potěší alespoň pohled na to rostlinstvo
Tak dám alespoň několik snímků skalniček a kaktusů- snad potěší alespoň pohled na to rostlinstvo
I pampeliška roste v Mexiku.
Naposledy upravil(a) zaruba dne stř 16. lis 2016 13:55:37, celkem upraveno 1 x.
Tak teď jste mě oba vyhecovali, takže taky přidám něco z cest, tentokrát Sichuan:
K.
K.
Naposledy upravil(a) zaruba dne stř 16. lis 2016 13:59:46, celkem upraveno 2 x.
nádhera...