Odontoglossum fotky
Re: Odontoglossum fotky
A navíc krásná potvůrka
Tedy to je úchvatnééééé

Míro, to je paráda
Nádherně Vám to kvete, já je mám při 10st a asi je to na ně zima, kvetou zatím cymbidia...Věra
Věro zima jim tedy určitě nebude. Těch 10°C je pro Odontoglossa parfektní teplota.
Míra píše:Věro zima jim tedy určitě nebude. Těch 10°C je pro Odontoglossa parfektní teplota.
Míro všem to kvete a já budu zas někdy na jaře .....
Věrko, všichni už budou mít odkveteno a ty se budeš kochat krásou 
No při tom vichru jsme museli sundat kari sítě jinak by bylo po skleníku a v tu ránu bylo v tom teplejším skleníku 10-12 st., nějak mě to zmáhá.....
Věra píše:Míra píše:Věro zima jim tedy určitě nebude. Těch 10°C je pro Odontoglossa parfektní teplota.
Míro všem to kvete a já budu zas někdy na jaře .....
Věrko, ono to totiž není jen touto dobou ale tím, jak ho máš narostlé a vyzrálé. To přece víš a proto také rostliny nekvetou všem ve stejnou dobu. A je zcela jedno, kdy kvete ale je hlavní, že vůbec kvete.
Tady přidám Odm. triumphans někdy uváděné jako synonymum Odm. spectatissimum. Vyskytuje se od Venezuely po Ekvádor, kde roste ve výškách od 1500 do 3200m. Pěstuju ho navázané a přesto, že pochází z poměrně chladých a vlhkých oblastí, tak dost dobře snáší vysoké teploty i časté vysychání. Je to celkem dost odolná kytka.