Biplantol Vital NT
Re: Biplantol Vital NT
Já jen k tomu Biplantolu přidám malou trošku do mlýna: Biplantol Vital NT byl údajně vyvinut pro stromy se špatnými kořeny, aby pomáhal obnovit kořenový systém. Takže jistá forma "léčení", ne hnojení. A Biplantol Guano již nějaké hnojivo zřejmě obsahuje, alespoň soudě podle zvýšené vodivosti. To jen drobný laický příspěvek do diskuse. Ale přiznám se, že používám wuxal.
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
No, Míro, on měl ještě třetí pořekadlo. Kdo splete pořadí čekaj ho hrobaři. 
Zdenko to už mi pak hlava vůbec nebere. To by znamenalo směs nějakých stimulátorů a morforegulátorů ... ne dost. Vystříkám to na nějakej keř na zahradě a orchidky & co. budou dostávat ten kravinec.
Zdenko to už mi pak hlava vůbec nebere. To by znamenalo směs nějakých stimulátorů a morforegulátorů ... ne dost. Vystříkám to na nějakej keř na zahradě a orchidky & co. budou dostávat ten kravinec.
Já fakt ,nevím, jen prodávám, jak jsem koupila. Tahle informace je z knihy Brigitte Goedeové -cituji:
Posilující prostředek pro rostliny: Nejlepší zkušenosti jsem učinila s posilujícím prostředkem původně určeným k tomu, aby zabránil odumírání stromů, ale značně ovlivňujícím růst všech rostlin a také orchidejí. Používá se Biplantol Vital NT. Již po několika týdnech, ale spíš po několika měsících, rostliny zřetelně zesílí. Nové výhony zmohutní a vypadají velmi zdravě. Konec citace
Posilující prostředek pro rostliny: Nejlepší zkušenosti jsem učinila s posilujícím prostředkem původně určeným k tomu, aby zabránil odumírání stromů, ale značně ovlivňujícím růst všech rostlin a také orchidejí. Používá se Biplantol Vital NT. Již po několika týdnech, ale spíš po několika měsících, rostliny zřetelně zesílí. Nové výhony zmohutní a vypadají velmi zdravě. Konec citace
já jen přidám text příbalového letáku obou biplantolů - distribuovala ho česká firma, která před lety jako jediná v ČR biplantol dovážela a prodávala
BIPLANTOL vital NT
Homeopatický přípravek pro zvýšení obranyschopnosti rostlin.
Biplantol vital NT obsahuje z 50% Biplantol mykos II, homeopatický přípravek k posílení rostlin před napadenm plísněmi.
Tento přípravek umožňuje nepříznivými okolními vlivy oslabené či jinak stresované rostlině se v krátké době nejen opět zotavit, ale zárověň posiluje její obranyschopnost proti hmyzím škůdcům.
Účinné látky jsou přijímány kořeny i listy.
účinky:
- posiluje, reguluje a aktivuje metabolismus rostliny
- zvyšuje obranyschopnost rostliny před škůdci
- obnovuje zdravou symbiósu mezi rostlinou a půdními organismy
- podporuje obnovu kořenového systému
- zlepšuje kvalitu a strukturu půdy díky aktivaci půdních mikroorganismů
- přípravek nemá vliv na včely a jiný užitečný hmyz
- není jedovatý pro člověka, zvířata, ani rostliny
složení:
Obsahuje všechny pro rostliny důležité látky v homeopatické formě(D6-D200), m.j.
minerály draslík, vápník, železo, hořčík, fosfor, síru a životně důležité stopové prvky bór, mangan, molybden, kobalt, měď, křemík, organické germanium a kyselinu uronovou (rostlinné slizy).
použití:
Dobře promíchaný roztok 2ml (asi 30 kapek) Biplantolu vitaal NT na 1l vody do zálivky.
Aplikujte v době vegetace od jara do podzimu ve 2-4 týdenních intervalech.
vyrábí:
Bioplant Naturverfahren GmbH
D-78467 Konstanz
www.biplantol.de
BIPLANTOL Guano
Homeopatický přípravek zajišťující kvalitní výživu rostlin.
Jedná se o organicko - minerální hnojivo.
Účinné látky jsou přijímány kořeny.
účinky:
- pracuje rychle a udržitelně
- vede k silnému a zdravému růstu
- působí ihned
složení:
6% N
4% P
5% K
Stopové prvky, bór, železo, hořčík, měď, mangan, molybden, křemík, germanium.
45% homeopatické guano
použití:
Biplantol Guano se přidává do zálivky v koncentraci 3 ml na 2 l vody.
Doporučené použití je 1x za 14 dní.
vyrábí:
D-78467 Konstanz
www.biplantol.de
BIPLANTOL vital NT
Homeopatický přípravek pro zvýšení obranyschopnosti rostlin.
Biplantol vital NT obsahuje z 50% Biplantol mykos II, homeopatický přípravek k posílení rostlin před napadenm plísněmi.
Tento přípravek umožňuje nepříznivými okolními vlivy oslabené či jinak stresované rostlině se v krátké době nejen opět zotavit, ale zárověň posiluje její obranyschopnost proti hmyzím škůdcům.
Účinné látky jsou přijímány kořeny i listy.
účinky:
- posiluje, reguluje a aktivuje metabolismus rostliny
- zvyšuje obranyschopnost rostliny před škůdci
- obnovuje zdravou symbiósu mezi rostlinou a půdními organismy
- podporuje obnovu kořenového systému
- zlepšuje kvalitu a strukturu půdy díky aktivaci půdních mikroorganismů
- přípravek nemá vliv na včely a jiný užitečný hmyz
- není jedovatý pro člověka, zvířata, ani rostliny
složení:
Obsahuje všechny pro rostliny důležité látky v homeopatické formě(D6-D200), m.j.
minerály draslík, vápník, železo, hořčík, fosfor, síru a životně důležité stopové prvky bór, mangan, molybden, kobalt, měď, křemík, organické germanium a kyselinu uronovou (rostlinné slizy).
použití:
Dobře promíchaný roztok 2ml (asi 30 kapek) Biplantolu vitaal NT na 1l vody do zálivky.
Aplikujte v době vegetace od jara do podzimu ve 2-4 týdenních intervalech.
vyrábí:
D-78467 Konstanz
www.biplantol.de
BIPLANTOL Guano
Homeopatický přípravek zajišťující kvalitní výživu rostlin.
Jedná se o organicko - minerální hnojivo.
Účinné látky jsou přijímány kořeny.
účinky:
- pracuje rychle a udržitelně
- vede k silnému a zdravému růstu
- působí ihned
složení:
6% N
4% P
5% K
Stopové prvky, bór, železo, hořčík, měď, mangan, molybden, křemík, germanium.
45% homeopatické guano
použití:
Biplantol Guano se přidává do zálivky v koncentraci 3 ml na 2 l vody.
Doporučené použití je 1x za 14 dní.
vyrábí:
D-78467 Konstanz
www.biplantol.de
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť se nic neděje. Já jsem v těchhle věcech nevěřící Tomáš. Na ránu si raděj sáhnu, obrazně řečeno. Ale účinek budu zkoušet raděj na nějakých běžnějších a levnějších kytkách. Já si jednou koupil bio a homeopatická přípravek na hubení mravenců. A ona vám to byla naředěná jedlá soda. Čili mravenci žrali dál, akorát nekrkali. Už se to neprodává.
Dobrý den, já musím říct, že mám s biplantolem dobré zkuženosti, nedávno jsem od sestry dostala uplně zmzačenou orchidejku a zima nezima, začala jsem jí do zálivky přidávat biplantol vilat NT, po 2 měsících má nový list a spoustu nových rašících kořenů. Tak to vypadá, že jí to dělá dobře 
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Eva3 píše:Dobrý den, já musím říct, že mám s biplantolem dobré zkuženosti, nedávno jsem od sestry dostala uplně zmzačenou orchidejku a zima nezima, začala jsem jí do zálivky přidávat biplantol vilat NT, po 2 měsících má nový list a spoustu nových rašících kořenů. Tak to vypadá, že jí to dělá dobře
Jisté je jen to, že jí to neškodí.
K Boplamtolu se hodí přísloví-Je to příliš krásné, než aby to byla pravda...
Eva3 píše:Dobrý den, já musím říct, že mám s biplantolem dobré zkuženosti, nedávno jsem od sestry dostala uplně zmzačenou orchidejku a zima nezima, začala jsem jí do zálivky přidávat biplantol vilat NT, po 2 měsících má nový list a spoustu nových rašících kořenů. Tak to vypadá, že jí to dělá dobře
A jste si jistá, že bez biplantolu by se nezachránila? Když rostlina dostane lepší podmínky a péči, je to na ní vidět. Zachraňuji sousedkám pořád nějaké orchidejky a nikdy jsem biplantol nepoužila. Je to v něčem jiném
ma-ja píše:Eva3 píše:Dobrý den, já musím říct, že mám s biplantolem dobré zkuženosti, nedávno jsem od sestry dostala uplně zmzačenou orchidejku a zima nezima, začala jsem jí do zálivky přidávat biplantol vilat NT, po 2 měsících má nový list a spoustu nových rašících kořenů. Tak to vypadá, že jí to dělá dobře
A jste si jistá, že bez biplantolu by se nezachránila? Když rostlina dostane lepší podmínky a péči, je to na ní vidět. Zachraňuji sousedkám pořád nějaké orchidejky a nikdy jsem biplantol nepoužila. Je to v něčem jiném
Také to tak vidím
Radku to určitě ne......
Já jsem se zase setkala s p.Lebišem, který je propagátorem a vynálezcem samozavlažovacích truhlíků v Česku.....když jsem řekla a mám to i vyzkoušené,že pelargonie rostou v obyčejných truhlících lépe,tak jsem na to reagovala stejně přece nebude lidem říkat,že totak jde také,aby méně prodal....

Je věc byznysu, jak se tady tomu říká,,,,,z čeho by žili,že?
Když budu prodávat pelargonie a nebudou nakvetlé a napovídám lidem,že jsou modré, uvěří i tomu....to mám odzkoušené. Ale nemám na to žaludek...
Já jsem se zase setkala s p.Lebišem, který je propagátorem a vynálezcem samozavlažovacích truhlíků v Česku.....když jsem řekla a mám to i vyzkoušené,že pelargonie rostou v obyčejných truhlících lépe,tak jsem na to reagovala stejně přece nebude lidem říkat,že totak jde také,aby méně prodal....
Je věc byznysu, jak se tady tomu říká,,,,,z čeho by žili,že?
Když budu prodávat pelargonie a nebudou nakvetlé a napovídám lidem,že jsou modré, uvěří i tomu....to mám odzkoušené. Ale nemám na to žaludek...