moje mala botanicka....

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Odpovědět
radzak
Kontaktovat uživatele:

Re: moje mala botanicka....

Příspěvek od radzak »

Mně se líbí ty filipínský s kropenatejma listama. Jsou rozhodně lepší, než hybridy z Baumaxu.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
jakuku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakuku »

Katko tak ten Doritis se pravdu poved je nádherný :P
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Radek2 píše:Mně se líbí ty filipínský s kropenatejma listama. Jsou rozhodně lepší, než hybridy z Baumaxu.

Mám také doma....ale ještě nekvetla, mám ji rok
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Věro, ta pantherina nemá chybu, ale než a jestli rozkvete gigantea, to si ještě dlooouho počkáme - mi aspoň po roce sezení začla konečně dělat nový list.
Olaw: mám obě - schillerianu i stuartianu - schilleriana zatím přirůstá od loňska kořeny, ale stojí, stuartiana v pohodě tlačí už druhý list a mám ji o půl roku později . Zatím se ani jedna netváří nijak problémově. Pokud chceš pro ženu něco zřejmě odolnějšího - moc pěkný je primární hybrid těchhle dvou - phal. Philadelphia - má taky mramorované listy Ludo ji mívá a květ je mixem obou: http://paradigma.rajce.idnes.cz/orchide ... 060052.JPG
takhle byla z Letňan a teď se mi chystá znova nakvést - bohatě větví a má spoustu květů.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Věro, byl jsem v Terra koruně a měl jsem cukání koupit Phalaenopsis schilleriana. Asi jí koupím. Ještě se mi líbí P. stuartiana, ale někdo mi tu říkal, že to není zrovna dvakrát lehký faleňák....

Olaw, já myslím, že stuartiana problémy nedělá. Na obrázku Phal. stuartiana "Larkin Valley", AM / AOS, namnožená z květního stvolu.
Přílohy
Phal.stuartiana.JPG
Phal.stuartiana 1.JPG
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
pafka

Příspěvek od pafka »

Krásná kytka
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Radek2 píše:Věro, byl jsem v Terra koruně a měl jsem cukání koupit Phalaenopsis schilleriana. Asi jí koupím. Ještě se mi líbí P. stuartiana, ale někdo mi tu říkal, že to není zrovna dvakrát lehký faleňák....

Olaw, já myslím, že stuartiana problémy nedělá. Na obrázku Phal. stuartiana "Larkin Valley", AM / AOS, namnožená z květního stvolu.

Je krásná. Mě uchvátila ta P. schilleriana, ale u téhle se mi víc líbí ta klasická. Říkáš, že není tak těžká? Asi si pořídím můj první Phalaenopsis. :lol: :lol: :lol: :lol:
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Taky se mi moc líbí a co tak mu potom ještě pořídit bráchu Phal.stuart.Yellow.Ten je taky krásný.. :P
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

olaw píše:
Radek2 píše:Věro, byl jsem v Terra koruně a měl jsem cukání koupit Phalaenopsis schilleriana. Asi jí koupím. Ještě se mi líbí P. stuartiana, ale někdo mi tu říkal, že to není zrovna dvakrát lehký faleňák....

Je krásná. Mě uchvátila ta P. schilleriana, ale u téhle se mi víc líbí ta klasická. Říkáš, že není tak těžká? Asi si pořídím můj první Phalaenopsis. :lol: :lol: :lol: :lol:

Už ho máš, tak jak se mu líbí u tebe? Nebo spíš u Haničky?
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Věro, ještě jí nemám, ale půjdu si jí do Terra Koruny koupit. Jak není ta živá exotika na Ládví, tak mám abstinenční příznaky... :lol: :lol: :lol:
Odpovědět